MOL női OB I.: megnyertük az első felvonást…

 In HÍREK
MOL női OB I.: 🤽 megnyertük az első felvonást 👏🥳

Sikerrel vettük a 7–10. helyért rendezett helyosztók első felvonását. Hazai környezetben koncentrált játékkal 10–5-re legyőztük a Győrt, így az egyik fél második győzelméig tartó párharcban 1:0-ra vezetünk. A második mérkőzést vasárnap 16 órától Győrben rendezik. #hajráSzentes

Valdor Szentes 🆚 Győr 10–5 (3–1, 2–1, 1–0, 4–3)
MOL női vízilabda OB I., rájátszás a 7–10. helyért, első mérkőzés. Szentes. Vezette: Ercse, Tóth K.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Tyukász, Dobos 1, Hnatyszyn 4, Bicskei 1, Kövér-Kis 1. Csere: Horváth Zs. 2, Erdélyi, Horváth L., Korom 1, Boldizsár R., Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Molnár D. 2, Párkányi, Petik 3, Szedlák M. Csere: Finta Zs., Finta K., Hetzl, Drávucz M., Kiss A. Vezetőedző: Hargitai Attila.
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 8/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Az előző meccsünk óta rövidebb időnk volt felkészülni, de mindent megtettünk, hogy ez minél jobban sikerüljön. Délelőtt edzettünk még egyet, majd közösen ebédeltünk, amit köszönök a klubnak, hogy lehetővé tett. Fontos volt a jó kezdés, hogy elléptünk három góllal, ezt tudtuk végig menedzselni. Ma is voltak természetesen hibáink, amit átbeszélünk. Vasárnap egy teljesen más mérkőzésre számítok, mert a győri egy nehéz uszoda. Nulláról indulunk, de szeretnénk nyerni. Magas színvonalú, brusztos meccset játszottunk, mindkét oldalon a védelmek domináltak.

Összefoglaló:
✍️ Szombat után ismét megmérkőztünk a Győrrel. Ezúttal viszont már sokkal nagyobb volt a tét, hiszen az alapszakasz-zárást követően immár helyosztón fogadtuk őket. Éppen emiatt volt fontos az a kezdés, amit produkáltunk. Gólra váltottuk az első támadásunkat Dobos Jázmin révén, majd hátul Varga Viki blokkolt, a második támadásunkból pedig Hnatyszyn Kinga volt eredményes, 2–0. Ezt követően kialakult az a nagyobb küzdelem, bruszt, ami jellemezte az egész meccset. Három perc gólcsend után Kövér-Kis Réka zörgette meg a hálót, így már 3–0-ra vezettünk.

Mindössze egy gólt kaptunk az első és a második negyedben is. Horváth Zsófi viszont két emberelőnyünket is gólra váltott, így a nagyszünetben 5–2-re vezettünk.

A harmadik negyedben szinte tökéletesen működött mindkét csapat védekezése. Nekünk viszont egy újabb emberelőny során sikerült feltörni Bicskei Réka révén a negyed közepén, így eléptünk 6–2-re. Szívvel, óriásit küzdve védekeztünk, aminek eredményeként ebben az etapban nem kaptunk gólt.

Gólzáporral indult a negyedik negyed, de ennek ellenére sem tudott igazán közelebb kerülni hozzánk a Győr. Magabiztos játékkal sikerült a párharc első sikerét begyűjtenünk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #győr #mol #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search