Vidék bajnokság gyerek I. (2003 és fiatalabbak), Piros csoport, 5. forduló, 2018. április 21, Eger

 In HÍREK

;text-indent:0px;text-transform:none;white-space:normal;word-spacing:0px;background-color:rgb(255,255,255);text-decoration-style:initial;text-decoration-color:initial;float:none;display:inline”>Szentesi VK – Szolnoki Dózsa 6-5 (2-0, 1-2, 1-1, 2-2)



Szentesi VK: Sipos T. (3 védés) – Zsoldos Kádár I. 3, Vecseri M., Tóth B., Jucha S. 1, Orosz M. 2, Petróczi B.

csere: Bereczki M., Komáromy G., Kollár Sz., Bánfi K., 


Jegyzőkönyv: http://www.waterpolo.hu/meccs/45871

Szabics Péter edző:  
A korábbi mérkőzéseken többször maradt le 1-2 góllal a pontszerzésről a csapat, így – érzésem szerint – kevés önbizalommal kezdtük az 5. fordulót. Az első meccset a Szeged ellen játszottuk. Bátortalan kezdés után még fel tudtunk zárkózni 1 gólos hátrányig, ezt követően azonban sajnos nem sikerült átvenni a vezetést. Ismét elhúzott az ellenfél. A végeredmény Szegedi VPS – Szentesi VK 12-8.
A második mérkőzésen a Szolnokkal csaptunk össze. Úgy tűnt, hogy sikerült a labdafelőli szoros emberfogásos védekezésünket megvalósítani. Nem mentek be fault nélkül centerbe a labdák, így a bekkeknek lehetőségük volt a holtidőben kiforogni, és körbeúszni a centert, akik ezáltal nem voltak megjátszhatóak. Mintaszerűen védekeztünk. Ezt mutatja az is, hogy az egész mérkőzésen mindösszesen 5 gólt kaptunk.
Támadásban a megbeszéltek szerint végre teljesen kihasználtuk a pályát. A szélsők hajlandóak voltak lemenni a 2 méteres vonalig, széthúztuk a mezőnyt. Lehetőségünk lett a centereket helyzetbe hozni, sok emberelőnyt tudtunk így kiharcolni. Ezek megjátszása már sokszor akadozott, de ettől függetlenül némi szerencsével a mérkőzés hajrájában sikerült megfordítani az eredményt, és így megszereznünk az idei első győzelmünket. Szentesi VK – Szolnoki Dózsa 6-5.
A teljes fordulót tekintve támadójátékban: Zsoldos Kádár Istvánt (7 gól), Orosz Márkot (4 gól), Jucha Somát, Komáromy Gusztáv Gábort, Petróczki Botondot (1-1 gól) tudom kiemelni. A balkezes Tóth Bencének voltak remek kiszolgáló passzai. Tonomár Zoltánnak sajnos az ujja sérült az első mérkőzésen, míg Bánfi Kornélt reklamálásért állították ki végleg cserével. Így nekik nem jutott kellő lehetőség a bizonyításra.
A védekezésben a kapusok, Sipos Teodor és Elbert Rókus Gergő hozták az elvárható szintet, sőt néha bravúros védéseket is láthattunk tőlük. Bekkelésben Bereczki Milán, Vecseri Martin, illetve Petróczki Botond nyújtott maradandót.
Gratulálok a Fiúknak!

Start typing and press Enter to search