Nem sok változás lesz a női keretben

 In HÍREK

Lassan 2 hónapja, hogy a Hungerit Szentes Női csapata befejezte a bajnokságot, tavalyi szezonhoz hasonlóan a 2017/2018-as szezont is az ötödik helyen zárták a lányok.
Örömmel közöljük szurkolóinkkal, hogy a 2018/2019-es keret is összeállt.

A klub vezetés fontosnak tartja a Vidumansky László által megkezdett munkát, ezért továbbra is ő fogja irányítani a női csapat munkáját. Nagyon fontos, hogy minél több saját nevelésű játékos épüljön be a felnőtt csapatba. Az aktív pályafutást befejező Brávik Fruzsina lesz a női csapat új segédedzője, aki mellette az női ifi csapat munkáját is irányítja majd az idei évhez hasonlóan. Kis Balázs az ügyvezetői pozíció mellett, már nem tudta vállalni a további segédedzői munkát.

A klubtól két légiós távozott. Anastasia Mirshina Oroszországba szerződött. Niu Guannan-nak pedig Kínába kellett hazaköltöznie a kínai válogatott központi olimpiai felkészülése miatt.
A Hungerit Szentessel szerződést hosszabbított a 2018/2019-es szezonra Hevesi Anita, Lekrinszky Gina, Melani Palaro Dias, Rynanska Natasa, Szabó Kriszitna, Füsti Molnár Janka, Kis Kamilla, Sebők Zsófia, Kudella Panna, Petőváry Luca, Dömsödi Dalma és Korom Réka.

Két sajátnevelésű játékosunk visszatér Szegedről. A balkezes Kádár Ildikó és az utánpótlás válogatott Mihály Kinga is újra a Hungerit Szentest fogja erősíteni.
További két légióssal is erősít a csapat. Noelia Mora Perez a spanyol Terassa csapatától szerződik a Kurca partjára. A korábbi többszörös spanyol bajnok és a Sabadell csapatával Bajnokok Ligája győztes játékos főleg 1-es és 2-es pozícióban bevethető. A 21 éves Nada Mandic, a szerb válogatott center tehetsége Újvidékről érkezik hozzánk.

A lányok lassan megkezdik a nyári pihenőjüket, már aki nem készül a különböző korosztályos válogatottakkal. Lekrinszky Gina és Rynanska Natasa a felnőtt válogatottal fog készülni. Szabó Kriszitna, Kudella Panna, Dömsödi Dalma, Petőváry Luca és Mihály Kinga a ifi és junior válogatottal kezdi meg a felkészülést, hogy remélhetőleg minél többen utazzanak az ifjúsági VB-re és a Junior EB-re.

Nada Mandic

Nada Mandic

Noelia Mora Perez

Noelia Mora Perez

Start typing and press Enter to search