Sorsoltak a vízilabda OB I-ben: a Fradi és az Eger csoportjában a Szentes

 In HÍREK

Sorsoltak a vízilabda OB I-ben

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában hétfőn elkészítették a férfi és női élvonalbeli bajnokságok sorsolását. A lebonyolítás olyan lesz, mint az előző idényben.

A hölgyeknél 10 csapatos alapszakaszt rendeznek, majd tavasszal jön a háromkörös rájátszás. A női bajnokságban egyelőre nem döntöttek időpontokról, de a fordulók beosztása megtörtént. Az első játéknapon a Hungerit-Szentesi VK a Ferencváros együttesét fogadja, az SZTE Taylor&&Nash pedig az Eger vendége lesz. A Csongrád megyei csapatok alapszakasz-rangadóit a 8. és a 17. fordulóban rendezik.

A női vízilabda OB I résztvevői a 2018/19-es szezonban: UVSE, Tatabánya, Hungerit-Szentesi VK, Honvéd, Eger, SZTE Taylor&&Nash, UVSE II., FTC, Dunaújváros, BVSC.

A férfiaknál a tizenhat csapat az alapszakaszban két nyolcas csoportban játszik körmérkőzéses rendszerben, majd a középszakaszban a csoportok 1–4. és 5–8. helyezettjei mérkőznek egymással, aztán következik a rájátszás az 1–4., az 5–8., a 9–12. és a 13–16. helyekért. Az alapszakasz a tervek szerint október 3-tól február 23-ig tart, a középszakasz március 2-től április 24-ig, a rájátszás pedig május 1-jén kezdődik.

A férfi élvonalban A és B jelű csoportokat sorsoltak ki, a Metalcom-Szentes előbbibe került, többek között a címvédő Ferencváros és az előző idény bronzérmese, az Eger társaságában.

A férfi vízilabda OB I csoportbeosztása, A csoport: FTC, Eger, BVSC, Honvéd, Pécs, Metalcom-Szentes, Szombathely, KSI. B csoport: Szolnok, OSC, Miskolc, Debrecen, Kaposvár, Vasas, Tatabánya, UVSE.

forrás: http://www.delmagyar.hu/…/sorsoltak_a_vizilabda_ob…/2573559/

Sorsoltak a vízilabda OB I-ben: a Fradi és az Eger csoportjában a Szentes

Delmagyar.hu

Source

Start typing and press Enter to search