Bő másfél negyedig nem lőttünk gólt az Eger elleni 5-6. helyért játszott párharc…

 In HÍREK

Bő másfél negyedig nem lőttünk gólt az Eger elleni 5-6. helyért játszott párharc második találkozóján hazai környezetben, míg a vendégek ötször is betaláltak, így gyorsan pontot tettek a találkozónk végére. A második félidőben helytálltunk, végül 10–5-ös vereséget szenvedtünk, amellyel az OB I hatodik helyén végeztünk.
.
Hungerit-Szentesi VK 🆚 Eger 5–10 (0–3, 1–3, 2–2, 2–2)
Női vízilabda, rájátszás az 5-6. helyért, 2. mérkőzés. Szentes, 100 néző. Vezette: Tóth I., Csizmadia.
Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszki – Dömsödi 1, Guannan 2, Mihály, Kádár, Kudella, Kövér-Kis 1. Csere: Füsti-Molnár (4 védés, kapus), Szabó K. 1, Mandics, Czirbus, Dávid, Fodor. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Eger: Horváth A. – Szilágyi D. 4, Katona, Ráski 2, Tóth Cs. 2, Mchunu 2, Szilágyi Sz. Csere: Aranyi (kapus), Pulyblank, Bódi, Szűcs, Rocska, Molnár. Vezetőedző: Biros Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 7/0.
Ötméteresből: 2/1, ill. -.
Kiállítva cserével: Tóth Cs., ill. Mandics.
Kipontozódott: Szilágyi Sz.
Az egyik fél második sikeréig tartott párharc végeredménye: 2–0 az Egernek.
.
Komlósi Péter: – Gratulálok az Egernek, a párharc mindkét mérkőzésén jól játszott, megérdemelt győzelmeket aratott. Két hónapja dolgozom a játékosokkal a Hungerit-Szentesi VK-nál, köszönöm szépen a lányoknak a munkájukat. Nagyon hosszú út áll előttünk, elképesztően sok fejlődési lehetőség van a fiatal csapatunkban. Próbálták a lányok megcsinálni, amit megbeszéltünk, de 0–5-ös kezdéssel nem mi kerültünk lélektani előnybe. Mostantól a jövő évre és az igazolásokra koncentrálunk. Azon leszünk, hogy építsük és fejlesszük az együttesünket. Remélem, hogy a nyáron indított munkával egy gyümölcsöző szezont zárunk majd a következő kiírás végén.
.
Összefoglaló:
.
Az egri labdaelhozással indult első negyed vendégfölényt hozott. A hevesiek háromszor is mattolták a kapunkat, míg a lövéseink Horváth Anna kezei között haltak el.
.
Folytatódott a második negyedben is az Eger dominanciája, amely jó védekezésben és újabb három gólban mutatkozott meg. 0–5-nél Dömsödi Dalma szépségdíjas találatot jegyzett centerből, ebben a versenyben sem maradt le a vendégek magyar válogatott játékosa, Szilágyi Dorottya, aki a dudaszó előtti pillanatából a keresztlécről levágódó bombagóllal állította be az 1–6 félidei eredményt.
.
A harmadik negyed hozta a legkiegyenlítettebb játékot, de közelebb nem tudtunk zárkózni ellenfelünkhöz. Niu Guannan akcióból, Kövér-Kis Réka büntetőből talált be, de az Eger is lőtt kettőt, így a záró nyolc perc 3–8-ról kezdődött.
.
Szilágyi Dorottya második negyed végén szerzett gólját másolta le a negyedik elején Szabó Krisztina. Mi tagadás, szép találatokban ma sem volt hiány a szentesi uszodában, a hazai siker azonban elmaradt. Az első félidőben kialakult ötgólos egri előny állandósult, így 10–5-ös győzelemmel megszerezték a párharcban második sikerüket, amivel a bajnokság ötödik helyén végeztek, míg a Hungerit a hatodik pozícióban.
.
✍️ Becsei Dávid
📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc
.
#hungeritszentes #eger #szentes #vizilabda #pallanuoto #waterpolo #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search