Véglegessé vált férficsapatunk jövő évi kerete…

 In HÍREK


.
Érkezett:
Ivan Basara (Szombathely)
Gergelyfi Róbert (Nagyvárad, román)
Borna Duvnjak (Honvéd)
Mátyok Norbert (Vasas)
Bozó Péter (ifjúsági csapatunkból felkerül)
Kasza Dániel (ifjúsági csapatunkból felkerül)
.
Távozott:
György Dávid (Montpelllier, francia)
Kiss Kristóf Szeif (Pécs)
ifj. Tóth Gyula (Honvéd)
Alekszej Kuzmenko (Fehéroroszország)
Marko Manojlovics (idény közben távozott közös megegyezéssel)
.
A 2018-19-es szezon végén kiváló idényt zárt a Szentesi Vízilabda Klub férficsapata, a Metalcom Szentes, miután az OB I 10. helyén végzett. Véglegessé vált a következő bajnoki kiírásra a játékoskeretünk. Együttesünkből öten távoznak, míg négyen érkeznek, valamint két fiatal felkerül az ifjúsági csapatunkból.
.
Idei keretünk magja együtt marad a 2019-20-as szezonra, hiszen Vörös Viktornak, Pellei Franknak és Somogyi Balázsnak élő szerződése van.
.
Nagy Márton (képünkön fehér sapkában), Meixner Marcell és Athanasziosz Kriszoszpatisz további egy esztendővel meghosszabbította szerződését, míg Kókai Tibor, Hegedűs Bence és Pellei Kristóf tovább két évre aláírt klubunkhoz, de két fiatal játékosunk, Bozó Péter és Kasza Dániel – mindketten centerek – is a felnőttcsapatunkkal tréningezik majd a nyártól.
.
– Kiváló szezonunk után nem terveztünk nagy változást a keretben. Két-három csere egészséges, végül hatan távoztak a tizenhatból, ami már jelentős változás – árulta el a nyári átigazolások bejelentése kapcsán Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője.
.
– Teljesen új csapatunk lesz, változnak a szabályok is, úgyhogy új helyzet lesz. Szerkezetileg nem változunk, erősségünk attól is függ, hogy a riválisok összetétele hogyan változik. Célkitűzésünk nagyban függ attól, hogy a bajnoki sorsoláskor melyik csoportba kerülünk, egyáltalán nem mindegy, hogy a párokból melyik csapatot kapjuk meg – hangsúlyozta Pellei.
.
A francia Montpellier-be távozó György Dávid helyére Borna Duvnjakot igazoltuk le a kapuba a Honvédból. A Vasastól érkező Mátyok Norbert a Honvédba aláíró ifj. Tóth Gyula helyére, míg a legutóbb Szombathelyen vízilabdázott, egykori szegedi szerb Ivan Basara Alekszej Kuzmenko és Kiss Kristóf Szeif (Pécs) helyét veszi át a kapásoldalon, illetve bekkben. Távozik tőlünk az idény során súlyos sérülés után rehabilitáló Werner Richárd is. A rosszkéz oldalon hátul a román válogatott Gergelyfi Róberttel erősítünk Nagyváradról.
.
✍️ Becsei Dávid
📸 Vidovics Ferenc
.
#metalcomszentes #szentesivízilabdaklub #szentes #vízilabda #waterpolo #pallanuoto #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search