Felkészülési tornát rendezünk a 2004-es leány válogatottnak…

 In HÍREK

.
Ezen a hétvégén Szentesen készül a 2004-es leány magyar válogatott a júliusi Európa-bajnokságra, amelyet az oroszországi Kirishiben rendeznek.
.
A nemzeti csapat szövetségi edzője klubunk trénere, Győri Eszter, aki az egri Szilágyi Péterrel irányítja közösen a szakmai munkát. A keretnek három szentesi tagja van, Mácsai Eszter, Mácsai Kata és Tóth Fruzsina.
.
A fiatalok ma még Martfűn játszanak barátságos mérkőzést a szlovák korosztályos együttessel, szombaton 16 órától Szerbia ellen ugranak vízbe a magyarok, míg 17.15-től a horvát korosztályos csapat lesz Szilágyi és Győri tanítványainak ellenfele.
.
Vasárnap 9.30-kor rendezik az első elődöntőt, míg 10.45-től a másodikat, amelyben Magyarország lesz érdekelt. A felkészülési torna bronzmérkőzését déltől, a döntőt 13.30-tól játsszák. A magyar csapat 18 játékossal vesz részt a tornán, amelyből az Eb-re 15-en utaznak majd.
.
– Végre élesben gyakorolhatunk az Eb-re, ezen a szentesi tornán már az új FINA-szabályok szerint játszhatnak a lányok. Ennek a korosztálynak ez lesz az első világversenye, így az erőviszonyokkal nem vagyunk tisztában. Túl korai is lenne 13-15 éves gyerekekre ilyen terhet rakni, mivel a legfontosabb szempont ekkor még a tehetséggondozás – jegyezte meg a válogatott szentesi szövetségi edzője, Győri Eszter.
.
✍️ Becsei Dávid
.
#szentes #magyarválogatott #nationalteam #hungary #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search