A Szentesi VK-ból ketten vannak ott az Universiadén…

 In HÍREK

.
Két játékosunk képviseli klubunkat a nápolyi 30. Universiadén. Pellei Frank és Lekrinszki Gina ott van már Olaszországban, még az elutazásuk előtt beszéltünk velük a felkészülésről és a tornát illető céljaikról.
.
– Elképesztően nehéz csoportba kerültünk, de ha jó pozícióból jutunk tovább, akkor könnyebb csapat ellen játszhatunk a négy közé jutásért – elmélkedett a Metalcom Szentes pólósa, Pellei Frank a magyar férfi Universiade-válogatott esélyeiről.
.
– Jó csapatunk van, de senkit sem becsülhetünk le, ugyanakkor azért ugrunk vízbe Nápolyban, hogy aranyéremmel térhessünk majd haza – fogadkozott.
.
– Óriási megtiszteltetésként élem meg, hogy a nemzeti együttes tagja lehetek. Jól eső érzés, hogy elismerően beszélnek itt is Szentesről, a csapattársaim is komoly ellenfélként számítanak ránk az ősztől – ejtett szót Pellei Frank klubunkról.
.
Férficsapatunk a házigazda olaszokkal, Horvátországgal, Ausztráliával és Japánnal van egy csoportban. Első mérkőzésüket holnap 19.30-kor Horvátország ellen rendezik.
A magyar női pólóválogatott viszont már megkezdte szereplését Olaszországban, két fölényes sikert arattak Lekrinszki Gináék. Franciaországot 17–3-ra, Csehországot 22–5-re győzték le Mihók Attila szövetségi kapitány tanítványai.
.
– Természetesen örülök, hogy az Universiade-válogatottságom miatt rövidebb a nyaram, mert így közelebb kerülhetek nagy célomhoz, a felnőtt válogatottsághoz – ezt már Lekrinszki Gina, a Hungerit-Szentesi VK vízilabdakapusa osztotta meg velünk.
.
– Jól sikerült a felkészülésünk, ezért akárcsak a fiúknak, nekünk is az a célunk, hogy felálljunk a dobogó tetejére a torna végén – fogadkozott női pólósunk.
.
Franciaországot és Csehországot sikeresen két vállra fektették, legközelebb vasárnap 15.30-kor Japán ellen ugranak medencébe Lekrinszkiék.
.
✍️ Becsei Dávid
📸 Vidovics Ferenc
.
#szentesivízilabdaklub #magyarország #universiade #magyarválogatott #hungary #nationalteam #vízilabda #pallanuoto #waterpolo #tippmix




Source

Start typing and press Enter to search