Universiadé: negyeddöntős a férfiválogatott, Pellei Frank értékelt…

 In HÍREK

.
Négy mérkőzéséből hármat magabiztosan megnyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a Nápolyban zajló Universiadén, így a második helyen jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol holnap 17.30-kor ugrunk medencébe egyelőre még nem ismert ellenfél ellen.
.
Első találkozónkon a B csoportban 15–12-re győztük le Horvátországot.
.
– Fontos meccset nyertünk meg Horvátország ellen. 6–1-re vezettünk, majd 7–6-nál már ők voltak előnyben. Visszavettük azonban az irányítást, és végül magabiztos sikert arattunk – emlékezett vissza a válogatott szentesi játékosa, Pellei Frank.
Második találkozónkon sem forgott veszélyben a sikerünk, Japán ellen 18–12-re nyertünk.
.
– A különleges játékstílusuk miatt mindig kellemetlen ellenfelek. Sosem adják fel a küzdelmet, taktikailag elképesztően fegyelmezettek. Az elején jól tartották magukat – folytatta.
.
A harmadik összecsapásunk egy pikáns rangadót hozott a házigazda ellen, amelyen végül elvesztettük veretlenségünket (13–10).
.
– Olaszország ellen mindig nehéz játszani, pláne házigazdaként. Nem úgy teljesítettünk, ahogyan elvártuk, ők pedig jól vízilabdáztak, így egy szoros meccsen háromgólos vereséget szenvedtünk – jegyezte meg.
.
Utolsó csoportmérkőzésünkön Ausztrália ellen a győzelem mellett a gólkülönbségre is figyelnük kellett, végül 18–6-os sikerrel biztosították be a második helyüket.
.
– Ezen a mérkőzésen a győzelem mellett az is kiemelt fontosságú volt, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk, ez sikerült, aminek örültünk – zárta értékelését a Metalcom Szentes válogatott pólósa, Pellei Frank.
.
A férfiválogatott a negyeddöntőben szerdán 17.30-kor ugrik medencébe.
.
Becsei Dávid
Archív fotó: VLV – magyar férfi vízilabda-válogatott
.
#magyarválogatott #magyarország #hungary #nationalteam #unversiade #napoli #italy #vízilabda #waterpolo #pallanuoto #szentesivízilabdaklub #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search