Universiadé: mindkét válogatottunk elődöntőbe jutott…

 In HÍREK

.
Magyarország női és férfi vízilabda-válogatottja is elődöntőbe jutott a nápolyi Universiadén a Szentesi VK egy-egy játékosával a keretében.
.
A nők Ausztráliát 7-4-re legyőzve jutottak az elődöntőbe. Lekrinszki Gináék 2-0-s hátrányból álltak fel, a fináléért Oroszországgal játszanak szombaton 18 órától.
.
🗣 Lekrinszki Gina: – Nehezen kezdtük a mérkőzést, úgy éreztem a lányokon, hogy megilletődtünk. A második félidőben csapatként játszottunk, így nemcsak ledolgoztuk a hátrányunkat, hanem háromgólos győzelemmel továbbjutottunk az elődöntőbe.
.
Magabiztos sikerrel kvalifikálta magát a legjobb négy közé férfiválogatottunk, mivel Japánt 18-3-ra múlta felül az Universiadé negyeddöntőjében. Szombaton 14 órától az Egyesült Államok lesznek Pellei Frankék ellenfelei, a másik ágon a házigazda olaszok Oroszországgal találkoznak.
.
🗣 Pellei Frank: – Nagyon jól indítottunk. Tudtuk, hogy nem szabad őket lebecsülni, mert akkor a saját dolgunkat nehezítjük meg. Szerencsére a kezdő sípszótól koncentráltan vízilabdáztunk, jól működött a védekezésünk is, így az utolsó két negyedben gólt sem kaptunk.
.
Becsei Dávid
📸 Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség
.
#magyarország #magyarválogatott #universiade #napoli #italy #hungary #nationalteam #japan #australia #vízilabda #waterpolo #pallanuoto #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search