Kevesebb légióst szerepeltethetünk a bajnokságban…

 In HÍREK

Az előzetes ígérettel ellentétben klubunk női csapata három külföldi játékos helyett mindössze kettőt szerepeltethet a bajnoki mérkőzéseken, mert a Magyar Vízilabda Szövetség nem engedélyezte harmadik szerepeltetését.

A Hungerit-Szentesi VK a 2019-2020-as idényre már szezon közben megállapodott két kubai válogatott vízilabdázóval, valamint eldőlt, hogy minket erősít decemberig a Spanyolországból leigazolt Universiadé-győztes, szerb felmenőkkel rendelkező Dani Jankovics.

– A versenykiírás úgy szól, hogy az előttünk álló idényben két külföldi játékos szerepelhet egy mérkőzésen, a harmadikhoz a Magyar Vízilabda-szövetség engedélye szükséges. Ezt még májusban tudatták velünk, ahogy azt is, hogy ez egyelőre csak adminisztráció lesz, mivel a szabály teljesen élesben a 2020-2021-es idénytől lép életbe – jegyezte meg a Szentesi Vízilabda Klub elnöke, Bujdosó Tamás.

A harmadik játékos szerepeltetéséről szóló kérelmünket az ügyvivői testület (tagjai: Vári Attila, az MVLSZ elnöke, valamint a két alelnök, Madaras Norbert és dr. Molnár Tamás) elutasította, majd másodfokon a 17 tagú Elnökség jóváhagyta azzal a kitétellel, hogy harmadik légiósunk szerepeltetésébe az összes OB I-es női együttesnek bele kell egyezni.

– Az MVLSZ nem a legjobb döntést hozta meg azzal, hogy az összes csapatnak bele kell egyeznie kérelmünkbe, hiszen ki támogatná ellenfelének erősödését? – fogalmazta meg a költői kérdést az elnök úr, aki elárulta, hogy kérelmünket két csapat, a Ferencváros és a Szeged nem hagyta jóvá.

– Rossz és veszélyes döntés a légióskorlátozás, mert a határon túli fiatalok, akik nem rendelkeznek még magyar állampolgársággal, nem kapnak majd lehetőséget. A Szentesi Vízilabda Klub évekig annak a Rybanska Natasának adta egyik kvótáját a három közül, aki azóta a magyar válogatott nagy tehetsége. A 19 éves kiválóság már felnőtt világversenyen járt, köszönhetően a Hungerit-Szentesi VK-nak, ahol pallérozódhatott. Ez nemcsak nekünk, de a magyar vízilabdasportnak is sokat jelentett – hozta fel a konkrét példát Bujdosó.

Bajnoki keretünket 14 játékos alkotja majd, közülük 11-en Szentesen születtek vagy nevelkedtek. – Amennyiben minden együttes foglalkozna az utánpótlás-neveléssel, több energiát fektetne ebbe, akkor sokkal sikeresebb lehetne országunk az utánpótlás tornákon – világított rá Bujdosó.

Csapatunkból távozott Nada Mandics, Noelia Perez és Niu Guannan, valamint két fiatal, Mihály Kinga a BVSC-be, Korom Réka a Szegedbe.

– Nagyon nehéz úgy tervezni és csapatot építeni, hogyha a versenykiírás júliusban lett hivatalos a külföldiekre szóló szabállyal, valamint az átigazolási díjakra vonatkozó információk nemrég lettek hivatalosak. A BVSC-vel megállapodtunk, Mihályért ugyanannyit fizettek, mint mi Varga Viktóriáért, viszont a Szegeddel egyelőre még nem sikerült megegyeznünk a Koromért járó összegben – jegyezte meg a Szentesi VK elnöke.

Női csapatunk péntektől vasárnapig a Duna-liga második szezonjának első helyszínén, a szerbiai Becsej városában játszik majd. A Hungerit-Szentesi VK keretével holnap ismerkedhetnek meg részletesen, vezetőedzőnkkel, Komlósi Péterrel is közölünk majd interjút.

Illusztráció: Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search