Megkezdtük a szezont!…

 In HÍREK

Ma a Duna Regionális Liga küzdelmeivel megkezdődött a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata számára az őszi idény, amelyre július 22. óta edzünk.

Ezen a hétvégén négy mérkőzéssel kezdünk a Duna-ligában, amelynek címvédőként vágtunk neki. Első bajnoki mérkőzésünkre sem kell már sokat várni, szeptember 28-án Egerben indítjuk az OB I-es szezont, majd az első hazai meccsünket október 5-én a bajnoki címvédő UVSE ellen játsszuk.

– Rengeteg munka vár még ránk, főleg ami a taktikát illeti, mivel a keretünk több mint a fele még utánpótláskorú. Nagyon elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, amit a felkészülési időszakban mutattak eddig. Az a célunk, hogy mindenki játékost eljuttassuk az OB I-es szintig. Nagy terhet cipelnek a fiatalok, hiszen mind azok mellett, hogy felkerültek a felnőtt csapathoz, a középiskolában is meg kell állniuk a helyüket. Nagy kihívás elé néznek, de biztosan megbirkóznak majd a rájuk váró feladatokkal – jegyezte meg Komlósi Péter, női csapatunk vezetőedzője.

Foghíjas kerettel készültünk a nyár folyamán. Többek a korosztályos nemzeti csapatoknál szerepeltek, így például Dömsödi Dalma el sem utazott Szerbiába, mivel megérdemelt pihenőjét tölti, míg Kudella Panna az junior világbajnokságon vesz részt Portugáliában.

– Nem sok időnk lesz teljes kerettel dolgozni, mert természetesen a vb után Pannának is szüksége lesz pihenőre, de a rendelkezésünkre álló kerettel próbáljuk a lehető legjobban kihasználni az időnket – folytatta trénerünk.
Ami pedig a Duna-liga programját illeti, Szerbiában négy mérkőzés vár ránk. A Kassa, a Vojvodina, a Palilula és szombat este 19.30-tól az Eger.

– A résztvevő csapatok közül egyik sem erősebb nálunk. A Duna-liga találkozói szerencsére jól illeszkednek a felkészülésünkbe. Minden meccset szeretnénk megnyerni, ami reális célkitűzés lehet számunkra címvédőként – folytatta Komlósi.

Nyári átigazolásaink, érkezett: Varga Viktória (BVSC), Dani Jankovich (Saint Andreu), Cecilia Diaz Mesa, Mayelin Bernal Villa

Távozott: Mihály Kinga (BVSC), Korom Réka (Szeged SZTE), Nada Mandics (Milánó), Noelia Perez Mora (Saint Andreu), Niu Guannan.

A csapatképről Kudella Panna hiányzik.

✍️ Becsei Dávid
📸 Vidovics Ferenc
#szentesivízilabdaklub #hungeritszentes #szentes #teamphoto #csapatkép #dunaliga #danubewaterpololeague #vízilabda #waterpolo #pallanuoto #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search