Női OB I: jó meccset játszottunk a BVSC-vel…

 In HÍREK

Két negyedet is döntetlenre hoztunk ki hazai medencében a BVSC ellen a női OB I 4. fordulójában, végül 11–6-os vereséget szenvedtünk.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 BVSC 6–11 (2–2, 1–3, 1–4, 2–2)
Női vízilabda OB I, 4. forduló. Szentes, 60 néző. Vezette: Várkonyi, Marjay.
Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszki – Varga V., Jankovics 2, Kádár, Kudella 1, Kövér-Kis 2, Tóth F. Csere: Villa, Máté, Dömsödi, Mácsai K. 1, Bocskay, Fodor. Vezetőedző: Komlósi Péter.
BVSC: Doroszlai – Farkas K. 2, Alaksza D., Farkas T. 3, Mihály, Leimeter 5, Gyöngyössy. Csere: Utassy, Takács O., Kele 1, Alaksza N., Király, Vogt. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 6/2.
Ötméteresből: -, ill. 3/3.
Kipontozódott: Alaksza D.

Összefoglaló:
Nehezen jött meg a mérkőzés első gólja, majdnem három percet kellett rá várni, míg Danijela Jankovics centerből behúzta a labdát. Megúszásból, majd ötméteresből fordítottak a vendégek, azonban az első negyed végén amerikai centerünk, Jankovics parádés gólt ejtett, így 2–2-ről várhattuk a második ráúszást.

Micsoda gól! Kiálthattak fel többen a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában, miután Kövér-Kis Réka bombagólt ragasztott a bal sarokba szabaddobásból, amivel ismét mi vezettünk. A negyed közepén már ismét a fővárosiak mosolyoghattak, hiszen először Leimeter talált be büntetőből, majd Farkas Kata húzta a hálóba a labdát a kapu torkában egy szélről beérkezett assziszt után.

Így a nagyszünet előtti utolsó két minutum 3–4-ről indult. Emberelőnyben Leimeter még a kapufát lőtte telibe, szentesi támadóhiba után viszont Farkas Tamarán nem maradt ember, így nyugodtan tehette el a labdát kapusunk, Lekrinszki Gina mellett a hosszúba, ezzel pedig bő fél perccel az első félidő vége előtt kialakult a pihenőre az eredmény, mivel időkérésünket követően Varga Viktória a keresztlécre lőtt.
A harmadik negyed elején csapatkapitányunk már harmadszor hozta el a labdát ma. Többségében kapufákkal és elvesztett labdákkal végződtek a támadásaink, kivéve egyszer, amikor Mácsai Kata lőtt gólt. A BVSC jól sáfárkodott esélyeivel sorra lőtte a gólokat, négyet, az utolsót egy másodperccel a harmadik negyed vége előtt, így az utolsó nyolc perc már 4–9-ről indult.
Mindkét csapat két-két gólt szerzett a negyedik negyedben, így a különbség nem változott, 11–6-os győzelmet aratott a BVSC Szentesen.

Nyilatkozatok:
Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: Megizzasztott bennünket a Szentes egy jó meccsen. Nekünk nem ideális tempóban indult a mérkőzés, amelynek okait megbeszéltük. Instabil volt a védekezésünk, az első negyedben több jó helyzete volt a hazaiaknak, míg a második negyedben szerencsére ritmust tudtunk váltani. Összességében a mérkőzés kulcsa számunkra a hat kapott gól volt, jó védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően. Nem vízilabdáztunk jól, a tizenegy találatunk ellenére sok bennünk maradt. Ez volt az első mérkőzésünk idén, amely döcögősre sikeredett, de ez természetes, hogy ilyen is van egy fiatal társaság életében. Szentesen nyerni mindig nagy dolog, még akkor is, ha mi voltunk előzetesen az esélyesek. Ebben a bajnokságban kevés meccs van, ahol egyértelmű esélyt lehet hirdetni, mindhez így állunk hozzá. Örülünk a győzelemnek, gratulálok a csapatomnak, hogy nem jó játék ellenére három ponttal távozunk. Észnél kell lennünk, mert fontos hónap előtt állunk, amikor sok minden eldőlhet.

Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője: Az erős csapatok ellen mindig a harmadik negyedre fogyunk el. Ebben az a rizikó, hogy meddig terhelhetem a csapatmagját, illetve mikor jöjjenek a fiatalok a rutinosabbak helyére. Egy-két negyeden át nagyon jó ellenfelei voltunk a BVSC-nek, majd a magabiztos vezetés tudatában szépen kontrollálták a találkozót. Mi hatalmasat küzdöttünk. Nem nagy dolgokban kell előre lépnünk, hogy eredményesebbek tudjunk lenni. Novemberben jönnek azok az összecsapásaink, amelyek meghatározzák a szezonunkat. Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez és a sportszerű játékhoz, valamint a szentesi lányoknak a hozzáállásukhoz.

✍️ Becsei Dávid
📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#hungeritszentes #bvsc #szentes #zugló #vízilabda #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search