Női OB I: megnyertük a megyei rangadót, így megvan az első sikerünk…

 In HÍREK

Megszereztük első győzelmünket a női vízilabda OB I-ben, miután a megyei rangadón 12–11-re nyertünk a Szeged SZTE ellen a 6. fordulóban.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 Szeged SZTE 12–11 (1–2, 4–4, 6–3, 1–2)
Női vízilabda OB I, 6. forduló. Szentes, 130 néző. Vezette: Várkonyi, Ercse.
Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszki – Varga V., Bocskay, Jankovics 3, Kádár, Kudella 3, Kövér-Kis 3. Csere: Mácsai K., Dömsödi 2, Xu, Tóth F. 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Szeged SZTE: Trifán – Ármai 1, Lengyel A., Bicskei, Lengyel Dom. 3, Mchunu 4, Tóth P. 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Árkosy, Rompos, Miklós 2. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 7/3.
Ötméteresből: -, ill. 2/2.
Kipontozódott: Varga V.

Nyilatkozat:
🗣️ Komlósi Péter: – Ez egy vérbeli megyei rangadó volt. Látszott a Szegeden, hogy a Magyar Kupa-mérkőzésünk óta fejlődött mentálisan és taktikailag egyaránt. Jól játszottak a vendégek, de meg kell dicsérnem a szentesi lányokat is, nagy szívvel küzdöttek a három pontért. A mérkőzés elején nehezen álltunk vissza, valamint a bekkjeink hamar a kipontozódás szélére sodródtak. Egész jól megoldottuk, hogy néhányaknak posztidegen helyen kellett játszani. Gratulálok mindkét csapatnak az izgalmas találkozóhoz.

Összefoglaló:
🤽‍♀️ Szegedi labdaszerzéssel és szentesi előnnyel indult az első negyed. Néhány jó védekezés után Danijela Jankovics kotort be egy labdát centerből, majd Kövér-Kis Réka és Kádár Ildikó is a kapufát találta telibe. Lengyel Dominika ejtésével egyenlítettek a vendégek, majd Ármai labdája centiméterekkel haladt át a gólvonalon, így 1–2-vel indult a második negyed, amelyben mi hoztuk el a labdát.

Potyogtak a gólok a nagyszünet előtt, csapatunkat Kudella Panna és csapatkapitányunk cipelte a vállán. Sültek a lövések, de becsúszott két kapufa is, így a Tisza-partiak megőrizték egygólos előnyüket.

Szenzációsan kezdtük a harmadik negyedet. Kivédekeztünk egy emberhátrányt, miután Kövér-Kis egalizált, majd Kudella lőtt bombagólt távolról, így egy perc után 7–6-ra vezettünk. Kihagyott lövések itt is, ott is, közel három percig nem esett gól a megyei rangadón. Három minutum és negyvenhat másodperc volt még a negyedből, amikor Jankovics megtörte a csendet, amellyel először vezettünk kettővel. Lekrinszki védett, így a háromgólos előnyért támadhattunk, de nem jutottunk lövésig. Mchunu emelkedett ki a másik oldalon a vízből, majd távoli bombája kapusunk keze alatt csúszott be a hálóba, 8–7. Alig egy percre volt szükségük a vendégeknek, hogy ledolgozzák a különbséget, Mchunu parádésan lőtt kívülről a mérkőzés ezen periódusában. A gólesőt viszont mi zártuk pozitívan, így 11–9-ről indultunk neki az utolsó nyolc percnek, amelyben mi támadhattunk először.

És milyen jól! Kádár Ildikó labdáját Dömsödi Dalma húzta be a kezek között a hálóba, 12–9. Nagyot harcoltak a vendégek legfiatalabb játékosainkkal, az utolsó egy perc pedig egészen drámaira sikeredett. Szerencsés találattal 12–11-re zárkózott fel a Szeged, majd a döntetlenért is támadhatott, végül itthon tartottuk a három pontot.

Legközelebb szerdán 19 órakor, a III. Kerület vendégeként ugrunk vízbe az OB I-ben.

✍️ Becsei Dávid
📸 Vidovics Ferenc

#hungeritszentes #szeged #szte #szentes #vízilabda #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search