Duna-liga: 9 gólos győzelemmel kezdtünk itthon…

 In HÍREK

Magabiztos, 13–4-es győzelemmel kezdtük a Duna-liga második fordulóját Szentesen. Női csapatunk a román Rapid Bucurestit múlta felül, holnap 15 órakor a Steaua ellen ugranak vízbe Komlósi Péter tanítványai.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 Rapid Bucuresti (román) 13–4
Női vízilabda, Duna-liga, 2. forduló, 1. mérkőzés. Szentes, 150 néző.
Hungerit Szentesi VK: Lekrinszki – Varga V.1, Bocskay, Jackovich 4, Kádár, Kudella 2, Kövér-Kis 3. Csere: Dong (kapus), Mácsai K. 1, Dömsödi 1, Xu, Csiszár, Tóth F. 1, Villa. Vezetőedző: Komlósi Péter.

Nyilatkozatok:
🗣️ Komlósi Péter: – A hétvégi három meccset nagyjából egyben kezeljük, mert hasonló képességű csapatok ellen játszunk, felkészülésnek tekintjük. Kiváló alkalom a Duna-liga arra, hogy a fiatalabbak több időt töltsenek a vízben, szokják a szintet, illetve a csapat is a különböző felállásokat. Készülünk a Magyar Kupa négyes döntőjére is. Lehetett volna jobb a játékunk, de magabiztos sikert arattunk a fiatalokkal a vízben, akiket szeretnénk felépíteni a bajnoki küzdelmekre.

🗣️ Varga Viktória: – Elégedett vagyok a 13–4-es végeredménnyel, a támadójátékunkkal viszont nem. Túl sok centerpasszt adtunk, ami nem baj, de ezt ezen a mérkőzésen kerülnünk kellett volna, inkább többet lőni távolabbról. Ahogyan Komlósi Péter vezetőedző is elmondta, a Duna-ligában építkezhetünk, játszhatnak azok, akik a bajnoki találkozókon kevesebb lehetőséget kapnak. Összességében elégedett vagyunk a mai játékunkkal.

Összefoglaló:
✍️ A Rapid Bucuresti kezdte jobban a mérkőzést, egy blokkon megpattanó lövést követően ők szereztek vezetést, majd Kudella Panna révén négy játékpercet követően egyenlítettünk, sikeresen lezárva első emberelőnyünket. Előnnyel kezdhettünk már a második negyedet is, mivel előbb Danijela Jackovich váltotta gólra harmadik próbálkozását centerből, majd egy megúszásnál Kövér-Kis Réka hozta helyzetbe szépen a védők között Kudella Pannát, így 3–1-ről indulhatott a második nyolc perc.

Játékba lendültünk, így az újabb három találathoz már csak három percre volt szükségük a lányoknak. Dömsödi Dalma és Kövér-Kis is értékesített egy-egy büntetőt, de a fiatalok közül Mácsai Kata is feliratkozott a góllövők közé. Egyszer a Rapid is betalált, azonban lőttünk egy újabb „mesterhármast”, így a nagyszünetre 9–2-vel mehettünk.

Komlósi Péter vezetőedzőnk a harmadik negyedre a remekül védő Lekrinszki Gina helyett behozta a kapunkba Wenxin Dongot, aki ötméterest is hárított. Kiélezettebb játék folyt a vízben, rendkívül fiatal átlagéletkorú összeállításban is gyakoroltunk már.

A záró nyolc perc 10–4-ről indult. Nem kaptunk már gól, de még további hárommal növeltük a különbséget, így 13–4-re nyertünk. Holnap 15 órakor a szintén román Steaua Bucuresti ellen ugrik vízbe a Hungerit-Szentesi VK.

#hungeritszentes #rapid #bucuresti #szentes #vízilabda #dunaliga #danubeleague #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search