Férfi OB I: nagyszerűen védekeztünk, remek sikert arattunk a Honvéd ellen…

 In HÍREK

Parádésan játszottunk a rangadón, így feljebb zárkóztunk a tabellán a felsőházi rájátszásért vívott harcban. Magabiztosan, végig vezetve 10–7-re győztük le a Honvédot az E.ON férfi vízilabda OB I B csoportjának 10. fordulójában.

Metalcom Szentes 🆚 Honvéd 10–7 (4–2, 3–1, 1–2, 2–2)
E.ON férvi ízilabda OB I, B csoport, 10. forduló. Szentes, 200 néző. Vezette: Kun, Csizmadia.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Nagy M. 1, Vörös, Basara 1, Somogyi, Kriszoszpatisz 1. Csere: Mátyók 2, Pellei K., Bozó 1, Hegedűs 1, Gergelyfi, Pellei F. 3. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Honvéd: Decker A. – Kardos, Tóth Gy., Szirányi 1, Szívós 2, Simon 1, Juhász Zs. Csere: Farkas (kapus), Illés, Fülöp 3, Fejős, Molnár, Manhercz Á. Vezetőedző: Merész András.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 12/4.
Ötméteresből: -, ill. 3/3.
Kipontozódott: Kókai, Pellei F., ill. Kardos.

Nyilatkozat:
🗣️ Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője: – Gratulálok mindkét csapatnak, nemes ellenfél volt a Honvéd. Az utóbbi két évben felzárkóztunk a középmezőnyhöz, és méltó ellenfelei vagyunk ezeknek az együtteseknek, mint a Vasas, BVSC, Honvéd. Ezt ma is megmutattuk, valamint 2019 utolsó három találkozója is remekül sikerült számunkra. A két hónap szünet egy borzasztó dolog, de szerencsére jól kezdtünk. Egy sokkal jobb nevekből álló Honvédot győztünk le. Elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni, amit egyébként minden haza meccsre kutyakötelességünk elhinni. Nagyon jó kapusteljesítményünk volt, jó védekezésünkkel egy idő után elbizonytalanítottuk a Honvéd lövőit. Megérdemelten nyertünk, sok sikert kívánok a vendégeknek a jövőben.

Összefoglaló:
✍️ Három és fél perc kiegyenlített játékot követően Pellei Frank úszott be középre, kapta a labdát, így némi helyezkedés után Decker fölött a hálóba lőtt. Néhány másodperccel később Fülöp Bence egyenlített ötméteresből. Nem szomorkodhattunk azonban sokáig, hiszen Pellei Frank szerzett bődületesen nagy gólt szabaddobásból, majd Simon Roland Zsolt használta ki az emberelőnyt a vendégeknél. Két és fél perccel az első negyed vége előtt így 2–2 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó bő egy perc két szentesi gólt is hozott, először Ivan Basara, majd Mátyók Norbert járt túl mindenki eszén, így nyolc percet követően 4–2-re vezettünk.

Ismét nem esett gólt az első három percben, akárcsak az első negyedben. Ekkor viszont görög légiósunk villant egy nagyot, miközben centerben Hegedűs harcolt nagyot. Kriszoszpatisz találatával már 5–2 állt az eredményjelzőn.

Remekül működött a védekezésünk, amikor pedig a blokkoló kezeken átcsúszott a labda, akkor kapusunk, Meixner Marcell állta útját szinte kivétel nélkül.

Gergelyfi Róbert oldalról belőtt labdáját Bozó Péter bokszolta be, így egy perc és negyvenöt másodperccel a nagyszünet előtt 6–3-ra vezettünk. Időt kért Merész András, azonban ezt követően gyorsan labdát szereztünk, Mátyók pedig parádés akciógólt süllyesztett el a kapuban, így nem hiába csapott az uszoda teljes közönsége egy emberként a levegőbe örömében.

Fülöp kihagyott lövése és időkérésünk után még az ötgólos előnyért támadtunk, de a centerezés végén a kapufán csattant a labda, így 7–3-ról kezdődhetett a második félidő.
Már-már forgatókönyvszerű volt, hogy ismét percekig ne essen gól. Továbbra is magas színvonalon védekeztünk, támadásban viszont becsúszott egy-két hiba. A harmadik negyed derekán Szívós Márton szépített ötméteresből, majd soron következő lehetőségünket Nagy Márton váltotta gólra emberelőnyből, 8–4. Kettő másodperccel a negyed vége előtt még Szirányi Balázs talált be, 8–5.

„Aki szentesi, az tapsol!” – szólt a felhívás a helyi műsorközlőtől, miután Hegedűs Bence fórban a kilencedik gólunkat jegyezte. Tapsolt is mindenki, mert szép gól volt, jól játszottunk, a győzelmünk pedig körvonalazódni látszódott. Minden összejött! Bár Mátyók lövését a gólvonalon blokkolták, a kipattanót Pellei Frank kotorta be erőből, így Merész 3:53-mal a vége előtt már 10–5-nél hívta magához övéit.

Az utolsó két percben feljebb zárkózott a Honvéd. Először Fülöp lőtt büntetőt, majd a rövid alsóba Szívós pattintott, 10–7. Az összecsapást Meixner Marcell védése zárta, 2020 első bajnoki meccsét 10–7-es sikerrel zártuk.

Legközelebb csütörtökön 19.30-kor az OSC otthonában ugrunk medencébe.

📸 Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #honvéd #szentes #budapest #vízilabda #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search