Női OB I: nyerni tudott Szentesen az Eger

 In HÍREK

Döntőnek bizonyult az első negyedben összeszedett hátrányunk, amelyet a harmadik negyedre megfeleztünk, a záró nyolc percben viszont bebiztosította győzelmét az Eger. 13–6-os vereséget szenvedtünk, a találkozón először ugrott medencébe OB I-es meccsen Bonca Vivien.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 Eger 6–13 (0–4, 4–3, 1–2, 1–4)
Női vízilabda OB I, 10. forduló. Szentes, 80 néző. Vezette:
Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszi – Varga, Bocskay, Diaz, Kádár, Kudella, Kövér-Kis 2. Csere: Mácsai K., Dömsödi 2, Xu, Csiszár, Bonca 1, Tóth F. 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Eger: Magyari – Szilágyi D. 3, Menczinger 1, Czigány 3, Szmodics 2, Szilágyi Sz., Polák 3. Csere: Dobi, Molnár, Katona, Párkányi, Bódi, Vályi F. 1. Vezetőedző: Biros Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 9/4.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.
Kipontozódott: Bódi, Szilágyi Sz., Vályi F.

Nyilatkozat:
🗣️ Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője: – Végig jól védekezett az Eger, azonban nem mutattak olyan támadójátékot, amelynek 4–0-s vezetést kellett volna eredményeznie, a mi hibáinkból éltek. Erre a meccsre készültünk egy hónapig, sajnos azt a pszcihológiai helyzetet nem modelleztük le, hogy mi történik akkor, ha leblokkolnak a lányok. Teljesen más dimenzióban mozogtunk ma, mint amit az elmúlt egy hónapban megszoktam tőlük.

Összefoglaló
✍️ Szilágyi Dorottya jó egyméteres előnnyel szerezte meg a labdát, majd rögtön megállt a játék, mivel a játékidőt mérő óra nem indult el.

A vendégek játékosa, Szmodics Viktória szerezte a találkozó első gólját egy lefordulást követően az egriek második támadásából. Sok kaput elkerülő lövésük volt a kezdetekben. Az első negyed közepe tájékán centerben Diazt nyomták le a víz alá, amely után csapatkapitányunk, Kövér-Kis Réka lőhetett büntetőt, azonban Magyari Alda védte.

Hat és fél perc játékot követően újabb vendégtalálatot jegyezhettünk fel, miután Polák centerezése volt sikeres. Szentesi időkérés és egri jó védekezést követően Menczinger Kata lőtt bombagólt a rövid felsőbe, így egy perccel az első negyed vége előtt már 0–3 állt az eredményjelzőn. Mácsai Kata lövését hárította Magyari, majd a megúszást Menczinger passzából a friss Európa-bajnoki bronzérmes Szilágyi Dorottya váltotta gólra, kialakítva az első nyolc percet követő eredményt (0–4).

Szentesi labdaelhozással, majd két Magyari-védéssel indult a második negyed. Másfél perc után Kádár úszott vissza remek tempóban, így Szmodics elől szerzett labdát, majd indította Tóth Fruzsinát, aki pattintott lövéssel szépített, 1–4. Azonnal jött a vendégválasz, Szmodics a hosszúba, 1–5. Kudella a sarokból vette észre a védőjéről leváló Dömsödit középen, ment is a labda neki és behúzta, 2–5. A hatodik egri gól előtt Czigány Dóráról feledkeztek el a szentesi védők centerben. Kövér-Kis középről és távolról lőtt sikeresen, így három perccel a nagyszünet előtt 3–6-ra zárkóztunk fel.

Az első OB I-es meccsén beálló Bonca Viven tovább csökkentette hátrányunkat blokkon megpattanó lövésével, 4–6. Kudella Panna kezéről varázsolták le a védők a labdát, majd az utolsó egri támadás végén Menczinger asszisztjából Polák zavarta ki a pókokat a bal felső sarokból, így 4–7-ről várhattuk a második félidőt.

Kövér-Kis révén labdaelhozással indultunk, Dömsödi pedig rögtön emberelőnyt harcolt ki, majd azonnal gólra is váltotta az előnyt. Remekül kezdtünk, hiszen Lekrinszki Gina is bemutatott egy védését, így a mínusz egyre zárkózásért támadhattunk. Nem jött a gól, de az Egernek sem, mivel Lekrinszki óriási ziccert fogott centerből. A negyed feléhez érve továbbra is 5–7-nél jártak a csapatok, amikor Komlósi Péter magához hívta lányait. Támadásban amennyire nem, védekezésben annyira a velünk volt a szerencse. A megúszó Szilágyi Dorottya telibe lőtte a kapufát, majd Lekrinszkiről befelé pattant a labda, de még a képzeletbeli gólvonal előtt meg tudta fogni.

Majdnem fél negyedig 5–7 állt az eredményjelzőn, erről Czigány Dóra jóvoltából a vendégeknek sikerült elmozdulniuk. Az utolsó egy percben megmutatta erejét az Eger, Szilágyi Dorottya betalált még, így újra négygólos hátrányba kerültünk a záró nyolc minutum kezdetére.

Hosszú idő után tudott négynél többel vezetni az Eger, Vályi Fanni rövid felsőbe lőtt labdája hat perccel a mérkőzés vége előtt már az 5–10-et jelentette. Kinyílt az egri gólzsák, a következő támadásból ismét Szilágyi ejtette át kapusunkat,, 5–11. Emberelőnyben a vonalra visszahúzódó védőkkel szemben kapitányunk lóbálta magát ziccerig, 6–11.

Elfáradtunk, ezt pedig jól használták ki a Biros-lányok. Szilágyi labdaszerzése után az elől maradó Polák lőtte a tizenkettedig hevesi gólt, majd a mérkőzés Czigány Dóra találata zárta.
Szerdán 18.45-től a címvédő UVSE vendégei leszünk.

📸 Vidovics Ferenc

#hungeritszentes #eger #szentes #vízilabda #tippmix

Start typing and press Enter to search