BENU férfi magyar kupa: pariban voltunk, végül az Eger nyert…

 In HÍREK

🇭🇺🏆

Kiélezett mérkőzést játszottunk a magyar kupa 2. fordulójának utolsó találkozóján Szentesen az Egerrel, amely az utolsó negyedben koncentráltabb volt, így 8–6-ra nyert és bejutott a legjobb nyolc közé.

Metalcom Szentes 🆚 Eger 6–8 (1–1, 1–2, 3–3, 1–2)
Férfi vízilabda, BENU magyar kupa, Fehér csoport, 2. forduló, 3. mérkőzés. Szentes, 200 néző. Vezette: Petik, Homonnai.
Metalcom Szentes: Meixner – Pellei K., Garancsy, Fülöp 1, Pellei F., Somogyi, Takács. Csere: Kókai, Mátyók 2, Lajkó 3, Bozó, Hegedűs. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Eger: Krémer – Török 1, Telegdy, Kovács G., Baksa B. 1, Lőrincz 1, Murisics 3. Csere: Hajdu, Szalai 1, Rádli 1, Sántavy. Vezetőedző: Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 14/2, ill. 8/3.
Ötméteresből: 2/1, ill. 2/1.
Kiállítva cserével: Sántavy.
Kipontozódott: Telegdy, Baksa B.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője: – Gratulálok az Egernek megérdemelt győzelemhez, mi a rossz emberelőny kihasználásunk miatt buktuk el a mérkőzést. A három mérkőzés közül a legjobban ezen az utolsón játszottunk annak ellenére, hogy mindenki nagyon fáradt már. Előrelépést látok a Szolnok- és a KSI-meccshez képest. Pozitívum, hogy közelebb vagyunk az Eger, ami a bajnokságra nézve jó.

🗣️💬 Somogyi Balázs, a Metalcom Szentes csapatkapitánya: – Rajtunk múlt, hogy nem sikerült győzelmet ünnepelnünk. Fontos viszont, hogy a pénteki meccsekhez képest javultunk játékban. Sajnálom, hogy a szegedi fordulóhoz képest visszaestünk, egyelőre még nagyon hullámzó a teljesítményünk. Tudunk nagyon jól és rosszul is vízilabdázni, azon kell dolgoznunk, hogy ezek a kilengések közelebb legyenek egymáshoz. Nem ideális, hogy ilyen időjárásban 24 órán belül három ilyen mérkőzést kell játszani, de minden csapat ezt élte túl. A valós teljesítményét ebből kifolyólag egyik csapat sem mutatta meg. Gyakoroltunk bizonyos figurákat az Eger ellen, bízom benne, hogy lesz még ennél jobb is.

Összefoglaló:
✍️ Mindkét oldalon a védelmek voltak főszerepben a mérkőzés elején, ehhez mérten bő hat percet kellett várni az első gólra. Az Eger szegedi születésű játékosa, Török Béla egy Pazar ejtéssel juttatta vezetéshez a vendégeket, majd villámgyorsan egyenlítettünk Lajkó Márton révén.

Az első negyedben az Eger és a Szentes is kihagyott egy ötméterest, majd a másodikban Lajkó értékesített egyet, így 2–1-nél először jártunk előnyben. Lassú támadásokat vezényeltek a csapatok a szikrázó déli napsütésben. A harmadik negyed derekán 5–4-nél Lajkó már harmadszor zörgette meg Krémer hálóját. Ezt követően a vendégek lövései jobban bejöttek, míg több szentesi próbálkozás a kapufán csattant.

5–4-es szentesi előnyből 7–5-ös egri lett a záró nyolc percben. A különbség már nem változott, 8–6-re nyertek a vendégek, így bejutottak a legjobb nyolc közé, míg mi a következő héten a 9-12. helyért játszhatunk.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search