Mindent koronavírus-tesztünk negatív…

 In HÍREK

A Metalcom Szentes felnőtt férfi vízilabdacsapata a 2020–2021-es BENU Magyar Kupa küzdelmei után kétszer vett részt a Semmelweis Egyetemen PCR koronavírus-teszten.

A teljes férficsapat és edzők, összesen 18 fő. A csapat 36 negatív tesztet produkált 2020.08.14-én és 2020.08.17.-én. Ezen eredményektől függetlenül, a Csongrád-Csanád megyei lakosokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatala járványügyi megfigyelés alá helyezte, karanténba zárta 2020.08.26.-ig lakóhely elhagyási tilalommal. Azzal az indoklással, hogy 2020.08.12.-én az UVSE csapata ellen játszott a Metalcom Szentes, és az UVSE-ben szerepelt olyan személy, aki pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Ez a rendelkezés 15 főt érint. A 3 Pest megyei lakóhellyel rendelkező játékosunkat az ottani hatóságok nem helyezték járványügyi megfigyelés alá, ugyanezen indoklás alapján, mivel nem zárt térben nem volt 15 percnél hosszabb a kontakt.

Természetesen bennünk is felmerül a kérdés, hogy egy jogszabályt, hogyan lehet többféleképpen értelmezni, az ország más-más pontjában, de ezt önökre bízzuk.

Ezeknek a következményeként a 2020.08.29-re kiírt felnőtt bajnoki rajton nem tud csapatunk részt venni, illetve mivel több ifjúsági korú játékosunk és edzőjük is karanténba került, az utánpótlás kvalifikáción sem tud a Szentesi Vízilabda Klub részt venni, reméljük, a Magyar Vízilabda-szövetség hozzájárul a mérkőzések halasztásához.



Source

Start typing and press Enter to search