Pellei Csaba: kiváló évet zártunk…

 In HÍREK
Pellei Csaba: 👏 kiváló évet zártunk ✅

Tavasszal remekeltünk, bejutottunk a felsőházi rájátszásba a férfi vízilabda OB I.-ben, 🤽‍♂️ azonban a koronavírus-járvány miatt a címvédő elleni találkozó után nem bizonyíthattunk tovább. ▶️ Az őszi bajnoki idényben elértük a célunkat, bizakodva várjuk 2021-et. 🔴🔵 A Metalcom Szentes vezetőedzőjével, 🗣️💬 Pellei Csabával beszélgettünk.

– Tavasszal történelmi sikert értünk el, hosszú idő után bejutottunk a felsőházi rájátszásba, majd felfüggesztették és törölték a szezont. A nyáron egy jó alapozást követően karanténba kerültünk, ezután pedig több játékosunk megfertőződött a koronavírussal, végül pedig 43 nap alatt 11 meccset kellett játszanunk. Hogyan értékeled a 2020-as esztendőt?
– Kiváló évet zártunk, hiszen hosszú idő után bejutottunk a felsőházi rájátszásba, nagyon sajnáljuk, hogy nem lehetett befejezni a tavaszi idényt. Ezután a nyári alapozásunk rendhagyó módon július 2-án indult, normális versenynaptárban ekkor kezdtük volna a pihenőnket… Annak ellenére jól sikerült az alapozásunk, hogy a kezdetén változott a keretünk, mert elhagyott bennünket a legjobb játékosunk, Ivan Basara, valamint a másodikszámú kapusunk, Borna Duvnjak. A kupaszereplésünk gyakorlatilag egy 10 napos karanténnal ért véget, amivel egy őrület kezdődött, egyetlen OB I.-es mérkőzésünkre sem állhattunk ki teljes kerettel, pedig játszottunk 15 találkozót.

– Elégedett vagy a Metalcom Szentes őszi teljesítményével?
– Alapozás előtt a klub azt a célt tűzte ki elénk, hogy a 8–12. hely valamelyikén végezzünk, ami reálisnak tűnik. Erre ez a keret alkalmas, de az ősz és a koronavírus picit keresztbe tett nekünk, ahogyan más csapatoknak is. Meghatároztunk egy minimális pontszámot is, amit szerettünk volna elérni a bajnokság kezdete előtt. Ezt teljesítettük, hiszen 12 helyett 14 pontot gyűjtöttünk, ami nagy dolog, mert szinte egyszer sem játszottunk teljes kerettel, valamint 15-ből 10 összecsapásunkat idegenben rendezték. Szerencsére tavaszra fordul a kocka. A szokásosnál több hullámvölgyünk volt, de ez a szerda-szombat ritmusban sajnos várható volt, hogy becsúszik majd. Az összképet kell néznünk, ami azt mutatja, hogy a klub által kitűzött cél teljesítésére reális esélyünk van a tavasszal, ha teljes kerettel vízilabdázhatunk, bizakodhatunk.

– 14 ponttal a 13. hellyel állunk a tabellán. Előrébb vártad a csapatot?
– Két-három győzelemmel a tavasszal rögtön a helyünkre kerülhetünk, hiszen több csapat is „lőtávon” belül van, akiket néhány sikeres meccsel elkerülhetünk.

– Feszített tempó vár a csapatra tavasszal?
– Ez a pihenő most nagyon jól jött számunkra a sorozatos meccsek után. 12-én leálltunk, karácsony előtt és a két ünnep között már picit mozogtunk, az alapozást pedig január 4-én kezdjük majd meg. Belevágunk, mert 16-án már fontos mérkőzésen fogadjuk a Tatabányát.

– Milyen tavaszi szerepléssel lennél elégedett?
– Amennyiben a bajnokság végén 30–32 pont állna a nevünk mellett, akkor már nagyon elégedett lennék.

📸 Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #vízilabda #szentes #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search