Olimpiai selejtező: szentesi játékos is játszhat a Magyarország–Izrael mérkőz…

 In HÍREK
Olimpiai selejtező: 🔴🔵 szentesi játékos is játszhat a 🇭🇺 Magyarország–Izrael 🇮🇱 mérkőzésen 🤽‍♀️

Ma megkezdődik az olaszországi Triesztben az olimpiai selejtező, amelyet 2020. márciusáról halasztották el a kitörő koronavírus-járvány miatt.
A tokiói szereplésért ugrik medencébe ezen a héten a magyar női vízilabda-válogatott Triesztben. Bíró Attila tanítványainak a döntőbe kell jutniuk, hogy ott lehessenek a 2020 nyaráról elhalasztott olimpián 2021-ben – amennyiben megrendezik.

A kvalifikáción Magyarország Izrael ellen játssza első csoportmérkőzését ma 14 órától (élő: M4 Sport). Az az Izrael lesz a magyarok ellenfele, amelynek a kezdő centere a Hungerit-Szentesi VK játékosa, Noy Kerem (3-as fehér sapkában a képen). A 22 éves vízilabdázó a nyáron érkezett Szentesre, eddig hét bajnoki mérkőzésen ugrott medencébe.

– Profi csapathoz és egy gyönyörű városba igazoltam. Azért választottam Szentest, mert szerettem volna megtapasztalni a sportág legmagasabb szintjét, emiatt pedig a magyar bajnokság járt a fejemben. Az a célom itt, hogy minél jobb játékossá váljak, miközben győzelmekhez segítem a szentesi csapatot – árulta el Noy Kerem.

Lejátszott hét mérkőzése közül a III. kerületi TVE otthonában elért 12–12-es döntetlen a legemlékezetesebb Kerem számára.

– Sajnos egy sérülés miatt elveszítettük a kezdő centerünket, Dömsödi Dalmát, így az utolsó nyolc percben végig a vízben kellett lennem. Éreztem magamon a nyomást, az egész csapat hatalmasat küzdött, hogy megszerezzük a győzelmet. Ebben a negyedben is sikerült gólt szereznem, így erre mindenképpen jó szájízzel emlékezem vissza – jegyezte meg játékosunk.

Noy Kerem december 16-án utazott haza, hogy nemzeti csapatával felkészüljön az olimpiai selejtezőre, amelynek trieszti csoportkörében Magyarország mellett Görögország és Kazahsztán ellen ugranak majd medencébe.

– Én vagyok a válogatott elsőszámú centere, így nagy rajtam a nyomás. Három nagyon erős csapattal találkozunk Olaszországban, a csoportkörben, így az a célom, hogy élvezzem a játékot, a lehető legjobban vízilabdázzak és tanuljak ebből a csodálatos élményből – fogadkozott a Hungerit-Szentesi VK izraeli válogatott centere, Noy Kerem.

📸 Vidovics Ferenc
#szentesivízilabdaklub #hungeritszentes #noykerem #vízilabda



Source

Start typing and press Enter to search