Szép emlékeket hozott elő az U15-ös Eb Sóti Lajosból…

 In HÍREK

A görög–magyar leány U15-ös Európa-bajnoki mérkőzés előtt Sóti Lajossal, az 1993-ban BEK-et nyert női csapatunk technikai vezetőjével beszélgettünk. Nem véletlenül várta nagy érdeklődéssel a kontinensviadalt, hiszen a magyar válogatott 10-es sapkáját unokája, Sóti Lili viseli.

– Lili Szentesen kezdett el úszni, majd vízilabdázni, de elköltöztek Tatára és onnan Tatabányára jár át játszani. Zantleitner Krisztina pártfogásba vette, hogy ne vesszen el, és ez olyannyira jól sikerült, hogy most neki is szurkolhatok élőben ezen az Eb-n. Egy másik unokám is vízilabdázik, de ő még csak 10 éves, de imádja a sportágat és a vizet, nekem már ez is sokat jelent – mesélte büszkén.

Óriási megtiszteltetés a Szentesi Vízilabda Klubnak, a városnak és a magyar szövetségnek is, hogy Szentes a házigazdája az Eb-nek.

– Visszajönnek a régi emlékek, amikor a női csapatunkkal a nemzetközi porondon vitézkedtünk. Nagyon sikeres csapatunk volt, nyertünk BEK-et, magyar bajnokságot és kupát is. Ezek a győzelmek, elhódított serlegek jutottak az eszembe, miközben a meccsre készülő játékosokat figyeltem – tette hozzá.

Akárcsak a Szentesi VK-ból, a Tatabányából is két játékos van ott a magyar válogatott Eb-keretében.

– Szentesen mindig magasszintű volt a vízilabda, Tatabányán pedig néhány éve indították be. Cani Szentesen edzősködött, majd hazament és elkezdte szervezni a női vízilabdát, és ez szerencsére meglátszik az eredményeiken. Az Eb-n is van két kislány onnan, akik már a felnőttcsapatban is lehetőséget kapni – zárta beszélgetésünket Sóti Lajos.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search