Megkezdte férficsapatunk az alapozást…

 In HÍREK

Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője, ma megtartotta csapatunknak az első edzést a 2021–2022-es idényre felkészülés jegyében. Ezt követően trénerünkkel beszélgettünk.

– Hogy indult a napotok és milyen tervet dolgoztatok ki a felkészülésre?
– Mától egy hathetes felkészülést terveztünk a szezonra. Komplett a keretünk, annyiban nem vagyunk teljesek, hogy két utánpótlás-válogatott játékosunk, Kovács Kristóf és Bozó Péter a korosztályos nemzeti csapattal készül Budapesten. A többiek itt vannak, normális mederben elkezdtük a munkát, hetente tizenkét edzést ütemezünk be, ezekből kilenc vízi és három szárazföldi.

– Mik az első tapasztalataid?
– Nagy változás szerencsére nem történt a csapaton belül, hiszen egy játékosunk távozott, míg kettő érkezett. Nagyon bízom a két új vízilabdásunkban. Chilkó Márton egy rutinos játékos, aki nagyon jól védekezik amellett, hogy hiányposztot tölt be, mint balkezes. Hornyák Olivér pedig 25 éves, junior világbajnok és a Miskolc csapatkapitánya volt a legutóbbi idényben. Előttünk végzett csapatával, több poszton bevethető, gólerős játékos.

– Hogyan épül fel az alapozás?
– Az első három hét a kondíció visszaszerzéséről szól a vízi és szárazföldi tréningekkel, hogy rendben legyen a fiúk fizikális állapota a bajnokság kezdetére. A második három hétben élesedünk majd be taktikával, labdával és edzőmeccsekkel.

– Mely csapatok ellen játszunk majd felkészülési mérkőzéseket?
– Az augusztus 9-i héttől kezdődően játszunk majd edzőmeccseket. Jelenlegi terveink szerint tornán nem veszünk részt, itthon fogadunk majd mindenkit. Először a Ferencváros ifjúsági együttesét látjuk vendégül, bejelentkezett a Miskolc és a Debrecen is kétkapuzni, valamint évek óta kiváló kapcsolatot ápolunk a Szegeddel, velük biztosan játszunk majd oda-vissza többször.

Archív fotó: Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search