Férfi OB I.: csapattá kell kovácsolódnunk…

 In HÍREK
🤽‍♂️

🛑 Megmutattuk, hogyan tilos kezdeni, majd jelesre vizsgáztunk küzdésből. Ledolgoztuk a 4️⃣ gólos hátrányunkat a 🆚 Miskolc ellen itthon a férfi vízilabda OB I. 11. fordulójában, de az utolsó negyedben kevésnek bizonyult az egy lőtt gólunk.

Metalcom Szentes 🆚 Miskolc 8–10 (2–5, 3–2, 2–1, 1–2)
Férfi vízilabda OB I., 10. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Petik, Ercse.
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 1, Hegedűs 2, Fülöp 1, Gusarov 2, Hajdú 1, Vismeg B. 1. Csere: Pethe, Vasics, Tapasztó, Bozó, Kürti-Szabó M., Chilkó. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Miskolc: Moravcsik – Krasznai 3, Nagy N., Böröczky, Tanczer 1, Várkonyi 2, Brkics 1. Csere: Smitula, Oltean 3, Gomes, Vezetőedző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 8/3.
Ötméteresből: 2/0, ill. -.
Kipontozódott: Pethe, Fülöp

Nyilatkozat:
🗣️💬 Komlósi Péter: – Nem titkolt célunk volt, hogy itthon végre nyerjünk egy rangadót. A KSI ellen megugrottunk egy szintet, ez lehetett volna a következő teljes felállásban. Voltak dolgok, amiket gyakoroltunk és jólmentek, de sok energiát pazaroltunk el olyan megoldásokra, amikre nem is lett volna szükség, ha abban a mederben tartjuk a mérkőzést, amiben terveztük. Az elején könnyű gólokat adtunk a Miskolcnak, gyengén blokkoltunk, ráérősen helyezkedtünk, majd kapaszkodnunk kellett. Bíztunk egymásban és a begyakorolt dolgokban, így visszajöttünk a mérkőzésbe, de jó lövő- és kapusteljesítménnyel a Miskolc felülmúlt bennünket. Nekünk még csapattá kell kovácsolódnunk, ennél még sokkal többet tudnánk egymásnak segíteni a vízben, ami remélem, hogy hamarosan egyre jobb lesz és végre egy ilyen meccs után mi is örülhetünk.

Összefoglaló:
✍️ Bombagóllal indítottuk a mérkőzést Fülöp Bence révén, ezt követően viszont gyorsan rájöttünk, sokkal élesebben játszott a Miskolc. Ihletett formában lőtt a vendégeknél Krasznai, három lövésből három góllal kezdett. Neki is köszönhetően a második negyed elején már 2–6 állt az eredményjelzőn.

Nagy pofont kaptunk a négygólos hátrány képében az első tíz percben, amiből sikerült felállnunk. Feljavultak a blokkjaink, így kapusunk, Kardos Gergely is több labdába bele tudott nyúlni. Elkezdtük ledolgozni a különbséget, ebben viszont a két kihagyott ötméteres nem volt a segítségünkre. Akár még a nagyszünet előtt lecsökkenthettük volna a különbséget mínusz egyre, ez végül a harmadik negyed elején sikerült.

6–7-nél nagyjából négy percre „befagyott” az eredményjelző, de szerencsére mi törtük meg a holtpontot. Gusarov pókhálózta ki a bal felső sarkot kíméletlenül, 7–7, de sokáig nem örülhettünk, mivel a Miskolc rögtön a következő támadását gólra váltotta időkérést követően.

A záró nyolc perc 8–7-es vendégelőnyről indult, amit növelni tudtak. Kétszer is feltörték a védekezésünket, míg mi többször is kevésbé kialakított helyzetből vettük célba a kapujukat. Tíz másodperccel a vége előtt Vismeg Botond állította be a 8–10-es végeredményt, fontos mérkőzésen nem tudtuk itthon tartani a három pontot.

ℹ️ Jövő szerdán újból itthon ugrunk medencébe bajnokin, 19 órától helyi rangadón a Szegedi VE-t fogadjuk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #miskolc #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search