Női OB I.: újabb rangadót nyertünk meg magabiztosan…

 In HÍREK
Női OB I.: 🤽‍♀️ újabb rangadót nyertünk meg magabiztosan 👏💪🥳

Az egész mérkőzésen vezettünk, kétség sem férhetett a győzelmünkhöz. A női vízilabda OB I. 16. fordulójában 13–7-re nyertünk itthon a III. kerületi TVE ellen. Szép volt, lányok! #hajráSzentes

Valdor Szentes 🆚 III. kerületi TVE 13–7 (2–1, 5–2, 4–2, 2–2)
Női vízilabda OB I., 16. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Csanádi, Kovács S.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Hevesi, Dankina 2, Bicskei 2, Bonca 2, Kövér-Kis 1, Tóth F. Csere: Héri N. (kapus), Varga V. 3, Horváth L., Dobos, Samsonova 2, Korom 1, Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk.
III. kerületi TVE: Torkos – Keresztes, Kudella 3, Koltay, Hajdú, Gasparics, Gyöngyössy 2. Csere: Fodor 1, Kiss V., Kiss P. 1, Zöld, Hnatyszyn. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Bicskei.

Összefoglaló:
✍️ Fontos mérkőzéssel folytatta női csapatunk, a Valdor Szentes márciust, a rangadók hónapját. Azt a III. kerületi TVE-t láttuk vendégül, amelyet decemberben idegenben már legyőztünk 10–6-ra.

Kiélezett első negyedet hozott a rangadó, amelynek az első két találatát mi jegyeztük. Két perc elteltével Bicskei Réka szerezte meg a vezetést, majd a korábbi szentesi vízilabdázó, Kudella Panna ötméteresét hárította kapusunk, Füsti Molnár Janka. Emberhátrányban is jól védekeztünk, az ötödik percben pedig Kövér-Kis Réka duplázta meg az előnyünket. Nyolc perc játékot követően 2–1 állt az eredményjelzőn. Az olimpiai bronzérmes center, Gyöngyössy Anikó lőtte a vendégek első gólját. A fővárosiak mai keretéből akárcsak Kudella, ő is játszott Szentesen korábban.

Gólesőt hozott a második negyed, ötször is sikerült betalálnunk. Remekül szállt vízbe tőlünk Varga Viki, aki előbb akcióból, majd emberelőnyből volt eredményes, így két és fél perc alatt 5–1-re léptünk el. Kudella a második és harmadik büntetőjét viszont már értékesítette, a nagyszünetre viszont szentesi találatot követően mehettünk. Samsonova volt eredményes, így tizenhat perc után 7–3-ra vezettünk a III. kerület ellen.

Vendéggóllal indult a harmadik negyed, de nem estek kétségbe a szentesi lányok. Előbb egy emberelőnyös találattal, majd egy megúszásgóllal válaszoltunk. Egy perccel a negyed vége előtt Bonca Vivi értékesítette egyetlen büntetőnket, 11–5-nél pedig már hatgólos előnyben vízilabdázhattunk.

A negyedik negyedre a legfontosabb kérdésre már megkaptuk a választ. A különbség viszont még nem dőlt el. Mindkét oldalon lehetőséget kaptak az addig kevesebb játékidőt kapók is, nálunk is jött a kapuba Héri Nóri, aki ráadásul szép védéseket be tudott mutatni. A különbség már nem változott, magabiztos, 13–7-es sikert arattunk.

⏰ Legközelebb jövő szombaton vár csapatunkra bajnoki, Szegeden ugrunk medencébe 12.30-kor.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #tve1887 #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search