Női OB I.: Szegeden nyertünk rangadót…

 In HÍREK
Női OB I.: 🤽‍♀️ Szegeden nyertünk rangadót 👏🥳

Végig vezetve gyűjtöttünk be újabb fontos három pontot. A női vízilabda OB I. 17. fordulójában 14–11-re győztünk a szegedi Tiszavirág Sportuszodában.

Szeged 🆚 Valdor Szentes 11–14 (1–3, 2–3, 5–5, 3–3)
Női vízilabda OB I., 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Ercse, Tordai.
Szeged: Gyöngyösi – Tátrai 1, Ráski 2, Szabó J. 2, Kenéz 2, Bocskay, Pádár B. Csere: Szabó K., Lendvai 4, Pap, Botka. Vezetőedző: Varga Tamás.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Mácsai K., Dankina 4, Bicskei, Bonca 2, Tóth F. Csere: Hevesi 1, Bíró, Samsonova 1, Korom, Kövér-Kis 4, Kátai-Benedek H. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kiállítva cserével: Ráski.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok mindkét csapatnak, mert egy jó, olykor parázs mérkőzést játszott egymással. Brusztos találkozó végén nyertünk, a legfontosabb célunkat, a három pont begyűjtését teljesítettük. A tizenegy kapott gól viszont rengeteg, de sejtettem, hogy a jó formánkban lesz egy pici visszaesés. Nem vízilabdáztunk jól, de összességében elégedett vagyok, mert győztesen utazhatunk haza.

Összefoglaló:
✍️ Négy percre volt szükségünk, hogy feltörjük először a szegediek védelmét. Ekkor Bonca Vivi értékesített egy büntetőt, majd a következő támadásunkból Samsonova volt eredményes. Hazai szépítő gól után Hevesi Anita állította be az első negyed végeredményét, 1–3.

A második negyed is nagy küzdelmeket hozott és néhány perces gólcsendet, amit ismét mi törtünk meg. Dankina talált be egymás után kétszer, miközben a hazaiak kapitánya, Ráski Lilla is beköszönt kétszer, míg tőlünk megszerezte első gólját Kövér-Kis Réka. Mindezeknek köszönhetően a nagyszünetben 6–3-ra vezettünk.

A harmadik negyed elején másfél perc alatt szinte ledolgozta a hátrányát fiatalos lendületével a hazai csapat. 6–5-nél viszont helyén volt a szívünk, nem engedtük a szegedieket a döntetlenért támadni. Kövér-Kis előbb egy emberelőnyt váltott gólra, majd egy támadóhibát követően megúszás után talált be (5–8). Ez a negyed hozta a legtöbb gólt, ötöt-ötöt mindkét oldalon, így a záró nyolc perc 11–8-as szentesi előnyről kezdődhetett.

Szívósan küzdött a Szeged kapitánya hiányában is. Kétszer is felzárkóztak mínusz kettőre, de rendszerint volt válaszunk, így összességében nem forgott veszélyben a győzelmünk. A vége 14–11 nekünk, jövő szombaton 17 órától Tatabányán zárjuk az alapszakaszt.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #szeged #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search