Női OB I.: az elődöntő a tét…

 In HÍREK
Női OB I.: 🤽‍♀️ az elődöntő a tét 🔥

Lezárult az alapszakasz, a középszakasz rájátszásában folytatja szereplését a Valdor Szentes női vízilabdacsapata. ⏰ Holnap 12 órakor Egerben ugranak medencébe Varga Vikiék, a párharc tétje az elődöntőbe jutás. #hajráSzentes

Jó visszaemlékezni az alapszakaszra. Remek első etapot zártunk ugyanis, az elmúlt évek legnagyobb pontszámát, huszonnyolcat gyűjtöttünk össze. Régen várt bravúrsikereket is összejöttek a lányoknak, hiszen a BVSC otthonában nagy csatában nyertek 12–10-re. A bajnokság eddigi egyik legnagyobb szenzációját is mi szállítottuk, miután éppen az ezen a hétvégén a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepelő Dunaújváros otthonában játszottunk 9–9-es döntetlent.

Mindezek mellett pedig nem hibáztunk a papíron könnyebbnek ígérkező találkozókon sem. Nem vesztettünk pontot az idény során a Szeged, a III. kerület, a Győr és a Tatabánya ellen sem.

Ezeknek a szép eredményeknek köszönhetően holnap délben az elődöntőért játszik női csapatunk az OB I.-ben. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen az alapszakasz eredményei számítanak, így az egyik fél hetedik pontjáig zajló párharcot 0:6-ról kezdjük.

Holnapi ellenfelünk is szép idényt produkált eddig. A nyáron két világbajnoki ezüstérmes, magyar válogatott vízilabdázóval erősítették meg a keretüket. Szilágyi Dorottyával és Parkes Rebeccával. Az alapszakasz tabelláján a negyedik helyen végeztek, 39 pontot gyűjtöttek. A harmadik Dunaújvárostól mindössze egy egységgel maradtak el. Az előttük végzett csapatok közül csak a DFVE-től raboltak pontokat, otthon egy 13–12-es sikerrel.

Az Eger a másodikszámú nemzetközi kiírásban, az Eurokupában egészen az elődöntőig menetelt. Ott a későbbi győztes UVSE-vel találkozott. Az első meccsen otthon 12–12-es döntetlent játszottak a hevesiek, a Hajósban viszont 10–6-os vereséget szenvedtek. Az UVSE a kétfelvonásos döntőt éppen tegnap este nyerte meg, miután az elsőn 9–8-ra kikapott a Ferencváros vendégeként, majd hazai környezetben 13–9-re nyert.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #eger #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search