Olimpiai bajnokkal erősítettünk!…

 In HÍREK
✍️

Az a terve, hogy a 🔴🔵 felnőtt férfi OB I.-es csapatunk játékerőben idővel hasonlítson a nőire – árulta el székfoglalójában klubunk új szakmai igazgatója, a játékosként olimpiai bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, 6️⃣-szoros magyar bajnok és 7️⃣-szeres kupagyőztes 🤽‍♂️ Kis Gábor. 🗣️💬 Vele készítettünk interjút. 👇

❓ Üdv a fedélzeten! Hogyan kerültél kapcsolatba a Szentesi VK-val?
❗ Többször felvették már velem a kapcsolatot, amikor volt olyan feladat a klubnál, amibe beleillettem volna. Eddig viszont nem fogadtam el, mert az Invictusnál dolgozom, most viszont eljutottam arra a pontra, amikor úgy érzem, eljött a váltás ideje. Óriási kihívást látok a felvázolt feladatban, mindenképpen szeretnék a részese lenni. Az a célunk, hogy a szentesi férfi vízilabda szintet lépjen, és visszakerüljön arra a polcra, ahova való.

– Már megkezdted a munkát?
– Igen! Már felvettem a munka fonalát, párhuzamosan pedig ellátom az edzői feladataimat a mezőtúri Invictusnál is. Nagy klub a Szentesi VK, így időre van szükségem, hogy felvegyem a ritmust és legyen rálátásom a munkánk minden területére.

– Szakmai igazgatóként kezdtél az Invictusnál, most már pedig az edzői feladatokat látod el. Párhuzamosan dolgozol Szentesen és Mezőtúron, vagy miként menedzseled ezt a helyzetet?
– Mielőtt igent mondtam a Szentes felkérésére, leültem az Invictus vezetőségével és elmondtam, ahogyan eddig is, ezután is ellátom minden feladatomat a klubnál, de elfogadom a szentesiek ajánlatát. Természetesen emiatt sokkal leterheltebb vagyok, kevesebbet lát a feleségem és a négyéves kisfiam, de ez az én dolgom. A szezon végétől viszont kizárólag a Szentesi VK-t erősítem majd, illetve dolgozom az U16-os fiúválogatott mellett segédedzőként.

– Amennyiben emlékeim nem csalnak, nem ez az első nemzeti csapat, amelynek edzői stábjában szerepet kaptál.
– Így van, tavaly a 2005-ös korosztály vezetőedzője voltam, most pedig a 2006-osok segédedzője vagyok Korényi Balázzsal. Óriási dologként élem meg, hogy Cseh Sándor számít rám az utánpótlás válogatottnál, amiből a Szentes is profitálhat már a közeljövőben is. Nem titok, ebben az időszakban előkészítek egy szakmai váltást a klubnál, aminek az előkészületei folynak jelenleg. Ezeket a változásokat a klub dolgozói hamarosan érezni fogják, a szurkolóink számára viszont türelemre lesz szükség, hogy ez megmutatkozzon az eredményességben is. Nyártól egy olyan szakmai munkát indítunk el, amivel megindulhat felfelé a férfiszakág, de az utánpótlásban mindenképpen hagyni kell két-három évet, hogy beérjen a munkánk gyümölcse.

– Mi a legfőbb feladatod?
– Azért kerültem ide, mert szeretnénk, ha a szentesi vízilabda utánpótlás- és felnőttszinten egyaránt visszakerülne arra a polcra, amire büszke lehet a szurkolótáborunk, a klub és az egész város. A női szakág utánpótlása nagyon szépen termeli a tehetséges játékosokat, az edzők kiváló munkát végeznek, de idővel itt is szeretnénk még előrébb lépni.

– Melyik területen vár rád a legtöbb munka?
– A legtöbb probléma jelenleg egyértelműen a férfiszakággal van. Emlékszem rá, amikor még aktív vízilabdázó voltam, sok szép sikert elért a Metalcom Szentes. A 2005-ös korosztály válogatottedzőjeként láttam tavaly, hogy több tehetséges szentesi játékos is van. Ők viszont távoztak Szegedre. Szeretném, ha ismét eljutnánk arra a szinte, hogy újra reális cél lesz a korosztályos válogatott játékosok kinevelése, vonzó lesz Szentesen a vízilabdát választani a gyerekek sportolási lehetőségének.

– Említetted, hogy a nyáron indul új szakmai munka a klubunknál. Mesélj erről, kérlek!
– Nagyon kemény nyár vár ránk, mert valószínűleg a fiúknál az lesz a tét, hogy megőrizzük a tagságunkat az A1-es bajnokságban. Szeretnék egy olyan tervet lerakni hamarosan az asztalra, aminek köszönhetően idővel létrejön egy híd az ifjúsági- és a felnőttcsapat között, illetve az utánpótlásunkból kiöregedett játékosok felkeltik más OB I.-es klubok érdeklődését is. Sajnos azt látom, az elmúlt években a rendszerrel volt itt a probléma, nem a szakmai munkával. Követnünk kell azokat a folyamatokat, amik máshol sikerre vezettek már.

– Játékos-pályafutásod vége felé gondoltad volna, hogy néhány éven belül a szakmai igazgatók és a vezetőedzők mindennapi életébe is belekóstolsz?
– Dehogyis! Nem volt olyan tervem, hogy szakmai igazgató leszek, hiszen volt egy családi vállalkozásom a feleségemmel, így nem voltam rákényszerülve a vízilabdára. Amikor 2019-ben visszavonultam, viccesen meg is jegyeztem, hogy aki edzőként lát a parton, nyugodtan pofozzon fel. Aztán jött az Invictus felkérése, hogy építsek fel egy szakmai munkát az utánpótlásnak. Ez pár hónap után megszakadt, mert az egyik edző szólt, hogy távozni szeretne. Ekkor mondtam, hogy a szezon végéig beugrok a helyére, és annyira megszerettem a munkát a serdülővel és az ifivel, hogy maradtam. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, ebben a szezonban pedig a felnőttcsapat vezetőedzője vagyok, amellyel a bajnoki cím a célunk. Jelenleg a második helyen állunk. Profi szemlélettel dolgozunk, ami a másodosztályban a listavezető Debrecen mellett nagyon kevés csapatra jellemző.

– Mire számíthatnak tőled a szurkolók Szentesen?
– Nagyon megtisztelő ez a feladat, amit most itt kaptam, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságának számító férfi OB I. egyik csapata kért fel szakmai igazgatójának. Őszinte, emocionális embernek tartom magam, megpróbálok sokoldalú lenni és kialakítani egy olyan közeget, ami hiány volt itt az elmúlt időszakban. Családias, azonban profi munkát ígérek, de elvárom az eredményeket is. Szeretném, ha ismét kerülnének ki válogatott vízilabdázók a fiú utánpótlásból. Az a tervem, hogy a felnőtt férfi OB I.-es csapatunk játékerőben idővel hasonlítson a nőire, amihez természetesen anyagi támogatásra is szükségünk lesz.

– Nincs könnyű helyzetben az OB I.-es felnőtt férficsapatunk. Tudsz nekik jótanáccsal szolgálni?
– Kevés ideje dolgozom a klubnál, így nehéz megváltoztatni a dolgokat. Úgy látom, csapatként kell fejlődniük, hogy megtartsuk az OB I.-es tagságunkat, mert egyénileg jó kvalitású játékosok alkotják a keretet. Ugyanakkor azt is elhiszem, hogy amikor ilyen sok idő telik el egy-egy győzelem között, az elveheti a pólósok hitét. A tanácsaimat természetesen nem titkolom el a szakmai stáb elől. Ami a szombati mérkőzést illeti, nem gyenge csapat a KSI, de mindenképpen erősebb a Szentes, így elvárható a győzelem.

📸 Invictus Úszó és Vízilabda SC Facebook-oldala

#szentesivízilabdaklub #szakmaiigazgató #welcomeonboard #vízilabda #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search