Kardos Gergely: nagy kő esett le rólunk…

 In HÍREK
🤽‍♂️

Régóta vártunk már egy ilyen győzelemre, mint amilyet Szegeden arattunk. 🥳Kapusunk, Kardos Gergely emlékezett vissza a mérkőzésre, miközben már az utolsó alapszakasz-mérkőzésünkről is szót ejtettünk. ⏰ Holnap 18 órától az UVSE-t fogadjuk zárásként. #hajráSzentes

– Elképesztően fontos három pontot gyűjtöttünk be a 7–6-os szegedi sikerünkkel. Hogyan élted meg ezt a mérkőzést?
– Régóta vártunk már egy ilyen visszacsatolásra, hogy van értelme a munkánknak. Ez a győzelem egy hosszabb folyamat része. Rosszul kezdtük a szezont, volt egy négy-öthónapos lemaradásunk. Hosszú folyamat volt, mire összeálltunk Komlósi Péter irányítása alatt. Ezzel a győzelemmel azon túl, hogy a bennmaradásért játszottunk, maga a siker ténye is nagyon felemelő volt számunkra.

– Mindössze hat gólt kaptunk. A védekezésünk volt a győzelem kulcsa?
– Mindenképpen, de nem is a védekezést emelném ki, hanem az egymásért való küzdést, az akaratunkat. Jól védekeztünk, nekem is jól ment a kapuban, de a kulcs az volt, ahogy küzdöttünk egymásért és a csapatért.

– Tizenhat lövésből tízet hárítottál. Készültél külön a szegedi játékosokra?
– Többekkel játszottam már együtt, illetve emlékszem, kinek melyik a kedvenc lövése. Külön nem videóztam, de volt egy elképzelés a fejemben mindenkiről, hogy hova lőhet. A szituációkat átvettem, illetve hogy az adott taktikába mi várhat rám.

– A fontos győzelem után felszabadult játékkal várhatjátok az UVSE elleni utolsó alapszakasz-mérkőzést. Milyen találkozóra számítasz?
– Biztosan szoros mérkőzés lesz, ha ugyanolyan elszántsággal ugrunk vízbe, mint ahogyan Szegeden, akkor akár egy picit nyugodtabb végjátékot is produkálhatunk. Már Miskolcon is szerezhettünk volna pontot vagy pontokat, de jobb később, mint soha. Magunknak is bizonyítottunk ezzel a győzelemmel, nagy kő esett le rólunk ezzel.

– Mit üzensz a szurkolóknak?
– Azt, hogy jöjjenek minél többen az UVSE elleni mérkőzésre, mert mindenképpen győzelemmel szeretnénk meghálálni az egészéves bizalmukat és buzdításukat.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #uvse #szeged #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search