Férfi OB I.: itthon tartottunk egy pontot az alapszakasz-zárón…

 In HÍREK
Férfi OB I.: 🤽‍♂️ itthon tartottunk egy pontot az alapszakasz-zárón 👏🥳

Szegedi győzelmünk után az UVSE ellen 10–10-es döntetlennel és újabb pontszerzéssel zártuk az alapszakaszt, a férfi vízilabda OB I. 2022–2023-as idényét pedig a 13. helyen a tabellán. #hajráSzentes

Metalcom Szentes 🆚 UVSE 10–10 (4–3, 2–3, 3–1, 1–3)
Férfi vízilabda OB I., alapszakasz, 26. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kun, Bereczki.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Mátyók 2, Biros B., Bozó 2, Hegedűs B. 3, Fülöp, Hajdú 2. Csere: Pethe, Kürti-Szabó, Chilkó, Vasics 1, Tapasztó, Vismeg B. Vezetőedző: Komlósi Péter.
UVSE: Korom – Korényi 3, Korbán, Seeler, Szécsi, Korbács 2, Garancsy 1. Csere: Csiszer (kapus), Besenyei, Hegedűs Cs., Ionescu, Bencz 1, Tamás K. 3, Barics. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 10/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.
Kipontozódott: Seeler.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Komlósi Péter: – Egy nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk az UVSE-vel. A sorsunk szerdán dőlt el Szegeden, ahol egy komoly rangadót nyertünk meg. Most az volt a tét, hogy a saját közönségünket ki tudjuk-e szolgálni egy győzelemmel. Ebből egy döntetlen lett, mert kiváló csapat az UVSE. Van két visszavonuló játékosunk Chilkó Márton és Mátyók Norbert személyében, akiknek a pályafutásuk és személyiségük tiszteletet érdemel. Örülök, hogy pontszerzéssel zártunk hazai környezetben.

Összefoglaló:
✍️ Villámrajtot vettünk idei utolsó OB I.-es mérkőzésünkön, hiszen az első negyed derekán már 3–0-ra vezettünk. Kemény ellenfélnek bizonyult az UVSE, hiszen az utolsó percben szinte teljesen ledolgozta a két csapat közti különbséget, nyolc perc játékot követően 4–3 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben kétszer is egyenlítettek a vendégek, a vezetést viszont nem engedtük, hogy átvegyék. A nagyszünetre 6–6-tal mehettünk.

Nagy küzdelmet hozott a harmadik negyed, amelyben 7–6-nál ismét mi jártunk előnyben, de a negyedik percben ismét egalizált az UVSE. Ezt követően viszont előbb szerb légiósunk, Uros Vasics, majd az egyik visszavonuló játékosunk, Mátyók Norbert talált be. Előbbi akcióból, utóbbi előnyből, az utolsó nyolc perc pedig 9–7-es szentesi vezetéssel kezdődhetett.

Nem úgy sikerültek a támadásaink a negyedik negyed első periódusában, ahogy elterveztük, így három és fél perccel a meccs vége előtt 9–9-re módosult az állás. Ezután Hegedűs Bence lövését védte a vendégek kapusa, de a vezetésért nem támadhattak, mert támadóhibát fújtak a játékvezetők. Mi viszont ebből rögtön betaláltunk, az újabb Mátyók-gólra viszont sokadjára válaszolt az UVSE. A hátralévő másfél percben már nem született gól, így 10–10-zel zártunk a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #uvse #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search