MOL női OB I.: Dunaújvárosban szerepeltünk…

 In HÍREK
🤽‍♀️

Érvényesítette a papírformát a DFVE, de a Szentes jó második negyedének köszönhetően a nagyszünetben még csak 6–4 állt az eredményjelzőn. Szombaton 15 órától jön a Csongrád-Csanád vármegyei rangadó a Tiszavirág Sportuszodában a Szeged ellen. #hajráSzentes

DFVE 🆚 Valdor Szentes 18–6 (5–1, 1–3, 7–2, 5–0)
MOL női vízilabda OB I., 10. forduló. Dunaújváros, Fabó Éva utcai sportuszoda. Vezette: Fodor, Donauer.
DFVE: Maczkó – Jonkl, Dobi 6, Mahieu, Szabó N. 1, Garda 7, Kardos. Csere: Eikel (kapus), Kardos, Horváth B. 2, Somogyvári, Pál R. 1, Sümegi 1, Cuk. Vezetőedző: Vad Lajos.
Szentes: Füsti Molnár – Dobos, Hnatyszyn, Bicskei, Horváth L. 1, Kövér-Kis, Boldizsár R. Csere: Varga N. (kapus), Varga V. 4, Horváth Zs., Tyukász 1, Erdélyi, Korom, Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/3.
Ötméteresből: 4/4, ill. 2/2.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok a Dunaújvárosnak, abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Olyan volt ez a meccs, mint egy hullámvasút, hiszen 1–5-tel kezdtünk, utána viszont picit felébredtünk. Elkezdtünk bátrabban vízilabdázni, aminek köszönhetően 6–4-re feljöttünk. Ezt követően viszont számomra érthetetlen módon visszaestünk a langyos, bátortalan és keveset kapura lövő játékba. Kissé túlzónak tartom a tizennyolc kapott gólt. Azt kértem a lányoktól, hogy tartsuk minél kevesebb találaton a hazaiakat, ami a találkozó első felében sikerült is, dezet nem tudtuk tartani. Elfáradtunk, jöttek a hibák, de nekünk az igazán fontos bajnoki Szegeden lesz szombaton.

Összefoglaló:
✍️ Nem kezdtük jól a mérkőzést, hiszen az első negyed során öt gólt is kaptunk Dunaújvárosban. A második negyedben viszont összeállt a támadásunk, miközben hátul is stabilizáltuk magukat, így megfeleztük a hátrányunkat a nagyszünetre.

Sajnos a mérkőzés második felében remek kapusteljesítményel rukkolt elő vendéglátónk, aminek következtében kevés gólt szereztünk, miközben ők hétszer, majd ötször találtak be. A tavalyi bajnoki döntős magabiztos sikert aratott ellenünk.

A MOL női vízilabda OB I. 11. fordulójában szombaton 10 órától Szegeden játszunk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #dunaújváros #dfve #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search