Értékes iksz: hajrában mentett pontot a Szentes

 In HÍREK

A Kurca-partiak 14 másodperccel a vége előtt mentették ikszre a rangadót.

Hazai pályán 8-8-as döntetlent ért el a Metalcom-Szentes férfi vízilabdacsapata a Tatabánya ellen, így az OB I alapszakaszát 13 ponttal zárta a B csoport hatodik helyén. 

Óriási meccsre volt kilátás Szentesen, ahol a Metalcom a Tatabányát fogadta, a meccs tétje pedig elég komoly volt, mondhatni, igazi hatpontos derbi lett belőle: a középszakaszban öt ponttal vezetnek a Kurca-partiak a rivális előtt, ha nyernek, és egy pontos hátrányba kerülnek a középszakaszra, ha veszítenek, illetve iksz esetén marad a kétpontos előny.

Ennek megfelelően a hangulattal nem is volt gond, ahogy az eredmény alakulásával sem, hiszen 2–1-es előnnyel zárták Somogyiék az első játékrészt. Aztán semmi sem jött össze, és a rivális négy perc alatt csinált egy 3–0-s szakaszt. A harmadik negyed végéig csak futott az eredmény után a Szentes, és 4–7 állt az eredményjelzőn, amikor kezdett kapaszkodni.

Sikerült is egyenlíteni, majd újra hátrányba kerülni, így jöhetett a körömrágás. Többször is volt lehetőség az egalizálásra, ami végül 14 másodperccel az utolsó dudaszó előtt sikerült, Vörös Viktor jóvoltából. A maradék időben három kiállítást is ítéltek, de a feszült végjátékban higgadt maradt a Szentes, így értékes ikszet ért el, a vége 8–8.

Pellei Csaba: – Az első negyed végén átvette az irányítást a Tatabánya, amit magunknak is köszönhetünk, hiszen hiába alakítottuk ki a helyzeteket, nem tudtunk betalálni. Ennek fényében értékes a döntetlen. Nem játszottunk jól, de nagyon akartunk, és kiszenvedtük az egy pontot.

Metalcom-Szentes–Tatabánya 8–8 (2–1, 1–3, 2–3, 3–1)
Férfi vízilabda OB I, 14. forduló. Szentes, városi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Vogel, Kovács.
Metalcom-Szentes: MEIXNER (10 védés) – Kiss, Nagy 2, VÖRÖS 2, Visnyakov 1, Pellei F., Somogyi. Csere: Kókai, Pellei K., Palotás 2, Tóth, Takács 1, Werner. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Tatabánya: Jászberényi (13 védés) – KALANOVICS 3, Katonás, Francsics 2, Márkus, Fazekas, Szentesi. Csere: Szabó, Kuncz, Hoppál, Kistamás, KOLARIK 3, Máthé. Vezetőedző: Zantleitner Tamás.
Gól – emberelőnyből: 13/1, ill. 15/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.
Kipontozódott: Kiss, Pellei F., ill. Kuncz, Márkus.

Start typing and press Enter to search