A szentesi Dömsödi Dalma berobbant az ország vízilabdaéletébe

 In HÍREK

Nehéz sikeresebb utánpótláskorú sportolót találni 2017-ben a szentesi Dömsödi Dalmánál. A 15 éves vízilabdázó korosztályában, a gyermekbajnokságban és az ifjúságiban aranyérmes, utóbbiban gólkirály is lett, bemutatkozott a felnőttek között, és már túl van az első gólján az OB I-ben.

A Hungerit-Szentesi VK felnőtt női vízilabdacsapatában bemutatkozott, gólt szerzett. Rendkívül sikeres éve volt, amelyet díjakkal ismertek el, legutóbb szülővárosában. Dömsödi Dalmát kérdeztük a 2017-es esztendőről.

– Tényleg sikeres évet zártam – kezdte Dömsödi, akit legutóbb Szentes város legjobb utánpótláskorú játékosának választottak –, mert gyermekkorúként a nálam négy évvel idősebbek között is bajnok tudtam lenni a csapatommal, köszönhetően annak, hogy ifj. Tóth Gyula bizalmat szavazott nekem. Az U17-es válogatottal bronzérmet szereztünk az Európa-bajnokságon, aminek szintén nagyon örültem.

Dalma megkapta az ország legtehetségesebb utánpótlás vízilabdázójának járó Szalai Iván- díjat, a megyében első lányként.

– Óriási motivációval hat rám, hogy már nem először díjaztak. Büszke voltam rá, és nagy boldogsággal töltött el, hogy Faragó Tamás és Petőváry Zsolt behívott az U17-es nemzeti együttesbe. Bár nagyobbak között szerepeltem, úgy érzem, sikerült helytállnom. Mivel régen ért már oda az Eb dobogójára utánpótlás-válogatottunk, örülök, hogy tagja lehettem a bronzérmes együttesnek – emlékezett vissza a szerbiai kontinensviadalra.
Céltudatos, ambiciózus és szorgalmas lány hírében áll.

– Koromból adódóan a tokiói olimpián még nem reális a részvételem, a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon viszont szeretnék már ott lenni, de ezelőtt még Szentesen kell beverekednem magam a csapatba. Világbajnokságon hamarabb, 2021-ben bemutatkoznék a felnőttek között, remélem, sikerül – osztotta meg terveit a januárban a Honvéd ellen első felnőtt gólját szerző Dömsödi.

A 15 éves tehetség kiváló szezonjára több klub felfigyelt. Elárulta, hogy két együttes már hívta, köztük az ország egyik legjobb csapata, de úgy érzi, minden adott Szentesen a fejlődéséhez, ugyanakkor megtisztelőek a megkeresések.

A centerben játszó fiatal szeptembertől már a szentesi Horvát Mihály Gimnázium padjait koptatja, ahol angol szakon tanul tovább. Célja, hogy sportpszichológus legyen.

– Sok embernek köszönettel tartozom, mert nélkülük nem tarthatnék ott, ahol most. Az eddig megkapott díjakat nem érdemelhettem volna ki a csapatom nélkül, de köszönöm a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanárainak, hogy segítenek nekem mindenben, továbbá edzőimnek, Győri Eszternek és Oltyán Gyulának, a Szentesi Vízilabda Klubnak és az U17-es szövetségi kapitányoknak, Faragó Tamásnak és Petőváry Zsoltnak – zárta a beszélgetést Dalma.

BECSEI DÁVID – DÉLMAGYARORSZÁG
http://www.delmagyar.hu/sport/a_szentesi_domsodi_dalma_berobbant_az_orszag_vizilabdaeletebe/2553932/

Start typing and press Enter to search