Pellei Csaba: a csapategységünknek köszönhetően kiváló évet zártunk…

 In HÍREK

.
Idén háromszor annyi ponttal zárta férficsapatunk, a Metalcom Szentes a bajnokságot, mint két szezonnal ezelőtt, így ennek köszönhetően is elégedetten értékelte a 2018-19-es szezont vezetőedzőnk, Pellei Csaba.
.
Az elmúlt két szezonhoz képest jelentősen jobb idényt zárt a Metalcom Szentes. Edzői szemmel milyen volt ez a szezon?
.
Nagyon nehéz idény elé néztünk ahogy megtudtuk a sorsolást, mert a nehezebb csoportba kerültünk, amit jól bizonyít, hogy a 9-12. hely közé hárman is a mi csoportunkból jutottak be.
.
Az alapszakasz utolsó fordulójában még a felsőházba kerülésre is volt esély. Reális lett volna oda bekerülni?
.
Az az igazság, hogy rengeteg problémával küzdöttünk a szezon kezdetekor. Az alapozás végén görög légiósunk megsérült, rá hetekig nem számíthattam, ahogyan Manojlovicsra és Wernerre sem, utóbbira novemberi térdszalag szakadása miatt. Ilyen előzmények után kellett továbbmennünk, 12 pontot terveztünk, hál’ istennek ebből 17 lett. Nagyon jó alapszakaszt zártunk, ami feljogosított arra bennünket, hogy hasonlóan jó rájátszásban bízzunk. A középszakaszban 24-ből 18 pontot megszereztünk – itt is tizenkettőt terveztünk –, így 35 pontot gyűjtve ötpontos előnnyel megnyertük az alsóházat a Pécs előtt. Közel azonos költségvetésből dolgozott a Metalcom Szentes az elmúlt három évben, mégis hatalmas előrelépés történt.
.
A középszakasz egészen parádésra sikeredett, megnyertétek, majd a 9-12. hely első párharcát is azonnal letudtátok, majd jött a Pécs elleni hazai döntetlen majd idegenbeli vereség. Tényleg ilyen pici különbség van a két csapat között?
.
Négy meccset játszottunk velük, egyszer mi, egyszer ők nyertek, míg kétszer döntetlent értünk el. Más volt a pécsiek útja, és más volt a miénk a bajnokságban, mert mi többségben hoztuk kötelező győzelmeinket, ők viszont volt, hogy belehibáztak, viszont bravúrsikert értek el a Honvéd – mi is – és a BVSC ellen, utóbbit ráadásul oda-vissza legyőzték.
.
Összességében hogyan értékeled a szezonunkat?
.
Nagyon nehéz, hosszú idény volt tele buktatókkal, de a csapategységnek köszönhetően kiváló évet zártunk. Két esztendő alatt megháromszoroztuk a pontjainkat, illetve szakmai szemmel a játékképe is sokat javult. Magabiztosabbak lettünk, bírtuk a sorozatterhelést. Mindenben előreléptünk, a felsőházba kerüléshez két-három bravúrra szükségünk lett volna még a kemény csoportunkban, de elégedett vagyok a 2018-19-es szezon végeredményével. Ezen kívül külön öröm számunkra, hogy több játékosunk teljesítményét is figyeli Märcz Tamás szövetségi kapitány.
.
✍️ Becsei Dávid
? Vidovics Ferenc
.
#metalcomszentes #szentesivízilabdaklub #interjú #szezonértékelő #tippmixSource

Start typing and press Enter to search