Arany- és bronzéremmel jönnek haza klubunk játékosai az Universiadéról…

 In HÍREK

🥇 Arany- és 🥉 bronzéremmel jönnek haza klubunk játékosai az Universiadéról
.
Befejeződött a felsőoktatásban résztvevők olimpiája, az Universiadé az 🇮🇹 olaszországi Nápolyban, ahol a Szentesi VK játékosai is érmet szereztek. A női pólócsapat az első, míg a férfi a harmadik helyen végzett.
.
A magyar női vízilabda-válogatott veretlenül az élen végzett az Universiadén, miután a döntőben 8–7-re legyőzte Olaszországot.
.
🗣 – Elképesztően nehéz döntőnk volt, amely kiélezett játékot hozott. A második félidőben a játékvezetők sokkal jobban támogatták a hazai csapatot, ami a kiállítások arányában meglátszott. A harmadik negyedben elvesztettük kulcsemberünket, Garda Krisztinát, akinek az olasz center eltörte az orrát. Emiatt össze kellett szednünk magunkat. Megtartottuk az előnyünket, így nagyon örülünk a sikernek – árulta el a Hungerit-Szentesi VK játékosa, Lekrinszki Gina.
.
A férfiválogatottunk is a torna esélyesének számított, azonban az elődöntőben az Egyesült Államoktól 12–9-es vereséget szenvedett. A döntőben viszont az olaszok lesöpörték a tengerentúliakat, 18–7-re nyertek.
.
🗣 – Az elbukott elődöntő után csalódottak voltunk, mert jól kezdtünk, eldönthettük volna a továbbjutásunkat is, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és megérdemelten mentek a fináléba az amerikaiak. Most már nagyon boldogok vagyunk, mivel nyakunkba került a bronzérem. Nehéz és jó meccset játszottunk. Jól kezdtünk, de fordítottak, végül maratoni ötméteres párbaj után nyertünk – mesélte Pellei Frank.
.
✍️ Becsei Dávid
.
#magyarválogatott #universiade #hungary #nationalteam #napoli #naples #italy #magyarország #vízilabda #pallanuoto #waterpolo #tippmix



Source

Start typing and press Enter to search