Női Magyar Kupa: bejutottunk a négyes döntőbe!…

 In HÍREK

🇭🇺🏆 Női Magyar Kupa: bejutottunk a négyes döntőbe! 💪

A Szeged elleni megyei rangadót is megnyertük Budapesten a Magyar Kupában, így a holnapi eredményektől függetlenül a 2016–2017-es idény után ismét ott leszünk a négyes döntőben!

Hungerit-Szentesi VK 🆚 Szeged SZTE 17–11 (6–4, 5–4, 5–3, 1–0)
Női vízilabda, Magyar Kupa, A csoport, 3. mérkőzés. Budapest, III. Kerületi TVE uszoda, 50 néző. Vezette: Marjay, Várkonyi.
Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszki – Varga V. 4, Bocskay, Jankovics 2, Kádár 3, Kudella 4, Kövér-Kis 3. Csere: Füsti Molnár (kapus), Mácsai K. 1, Dömsödi, Xu, Tóth F. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Szeged SZTE: Trifán – Ármai 3, Lengyel A., Bicskei 2, Lengyel Dom. 4, Mchunu 1, Tóth P. 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Árkosy, Miklós, Rompos. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.

Nyilatkozat:
🗣️ Komlósi Péter: A sorsolás után rögtön kitűztük magunk elé célnak a négyes döntő elérését. Tudtuk, hogy sokat kell dolgoznunk érte, de reálisan elérhetőnek tűnt. Mindhárom meccsünket megnyertük ehhez, így nagyon boldogok vagyunk, hogy a holnapi találkozótól függetlenül már ott vagyunk a decemberi eseményen, amely már biztosan medált jelent számunkra. Kiválóan vízilabdáztak ma a lányok, így mindkét mérkőzésen eljutottunk addig a pontig, amikor már nem veszthettük el. Óriási dicséret illeti a lányokat, gratulálok ehhez az óriási sikerhez!

Összefoglaló:
✍️ Tóth Petra révén szegedi találattal indult a találkozó. Mindössze huszonnégy másodpercig örülhettek a Tisza-partiak előnyüknek, mert rögtön a következő támadásunk végén csapatkapitányunk, Kövér-Kis Réka egyenlített. Nem sokkal később Kudella Panna juttatott minket először vezetéshez a gólgazdag első negyedben, amelyet végül 6–4-gyel zártunk.

Két perc alatt 8–4-re ugrottunk el a második negyedben, de a szegediek még ebben a periódusban visszajöttek 8–7-re. Nem egalizáltak, a fordulás után kettőt rápakoltunk előnyünkre, majd a gólszegény záró nyolc minutumot 1–0-ra megnyertük, így 17–11-es sikerünkkel biztossá vált, hogy ott leszünk a Magyar Kupa négyes döntőjében a holnapi eredményektől függetlenül.

Vasárnap 13 órakor a címvédő UVSE ellen zárjuk a hétvégét.

#hungeritszentes #szeged #szte #szentes #budapest #magyarkupa #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search