Férfi OB I: parádés negyedik negyed, legyőztük a BVSC-t…

 In HÍREK

Háromgólos hátrányból álltunk fel, és nyertünk 11–10-re a BVSC ellen rangadón a B csoport 9. fordulójában, így győzelemmel zártuk az esztendőt.

Metalcom Szentes – BVSC (4–6, 2–2, 1–2)
E.ON férfi vízilabda OB I, B csoport, 9. forduló. Szentes, 250 néző. Vezette: Csizmadia, Kovács S.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Nagy M. 5, Vörös, Basara 2, Somogyi 2, Kriszoszpatisz. Csere: Mátyók 2, Pellei K., Hegedűs, Gergelyfi, Pellei F. Vezetőedző: Pellei Csaba.
BVSC: Györke – Csapó 2, Mladoniczky, Kovács P. 2, Pásztor 4, Mészáros, Sugár. Csere: Czigány K., Tanczer, Ágh 1, Létay 1, Lajkó, Szabó B. Vezetőedző: Szűcs Levente.
Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 8/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Kókai, ill. Csapó.

Nyilatkozat:
Pellei Csaba: – Gratulálok a BVSC-nek, mert nemes ellenfél volt, kiválóan felkészültek belőlünk. Az első negyedig a vendégek akarata érvényesült, három negyedig tartották két-háromgólos előnyüket. Nem volt benne a mérkőzésben a fordításunk, átérzem, amit most éreznek. Nekünk ebben a bajnokságban ez volt a hatodik olyan találkozónk, amely egy góllal dőlt el vagy döntetlen lett. Küzdöttünk végig, a negyedik negyedben taktikát váltottunk, ami megzavarta a BVSC-t, nem tudták végigjátszani az időt, így elkezdtek kapkodni. Szerencsénk volt ma, míg korábbi meccseken ez teljesen elkerült bennünket. Amit nem lőttünk be három negyed alatt, azt a negyedikben igen, ahogy közeledtünk, úgy bizonytalanodtak el a vendégek. A mai teljesítményünkért egy pont mindenképpen járt, a végén egyszer vezettünk, így nyertünk, örülök a győzelemnek. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, Máténak pedig gyógyulást.

Összefoglaló:
Már az első negyed óriási izgalmakat hozott. Népes publikum, közel 300 fős szurkolótáborunk előtt kezdtük meg a mérkőzést, amely előtt a jótékonysági sütivásáron a szentesi kisfiú, Máté és családja részére gyűjtöttünk a Szentes Sport- és Üdülőközponttal közösen.

Fővárosi bombagóllal kezdődött a rangadó, amelynek első nyolc perce egyik oldalon sem a védekezésről szólt. A vendégeknél Györke Zsolt tudott bemutatni több védést, így 4–6-ot mutatott az eredményjelző a második ráúszás pillanatában.

Mindkét csapat rendezte sorait a második negyedre, főleg, ami a védekezését illette. Kemény, de sportszerű csata folyt a vízben, Somogyi Balázs, majd Nagy Márton hatalmas találata után ugrottak fel egy emberként szurkolóink, amikor felzárkóztunk egy gólra. Ezt azonban nem sikerült megtartanunk, a nagyszünetre 8–6-os hátránnyal mehettünk.
Kiélezett harmadik negyedet hozott a találkozó, amelyet sokáig úgy tűnt, kihozunk döntetlenre, azonban a végén a bátran vállalkozó Pásztor Mátyás 7–10-re alakította az eredményt. Megérkezett néhány Meixner-bravúr is, de elől nem volt szerencsénk, kétszer is a kapufa állt lövésünk útjába.

Micsoda záró nyolc perc! Mátyók balkezes bombagólja tüzelte fel az uszodát, majd Nagy Márton hasonlóan tetszetős találata után már végképp mindenki eksztázisba került. A lehető legjobbkor lőtte meg második gólját Ivan Basara három minutummal a vége előtt, így már 11–10. Óriási nyomást helyezett védelmünkre a BVSC, amely az utolsó másodpercben csúcsosodott ki: Czigány Károly lőtt középről, Meixner Marcell hárított, így háromgólos hátrányból fordítva győzelemmel zártuk a rangadót és a 2019-es évet!

Archív fotó: Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #bvsc #budapest #szentes #vízilabda #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search