Férfi OB I: parádés sikerrel zártuk az alapszakaszt…

 In HÍREK

Amit lehetett, megtettünk, vagyis győzelemmel zártuk az alapszakaszt a Szombathely ellen itthon, most már várjuk az elhalasztott mérkőzések eredményét csoportunkban, hogy bejutunk-e a felsőházi rájátszásba.

Metalcom Szentes 🆚 Szombathely 12–6 (3–1, 2–1, 4–1, 3–3)
E.ON férfi vízilabda OB I, B csoport, 14. forduló. Szentes, 300 néző. Vezette: Tordai, Kollár.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Nagy M. 5, Vörös 2, Basara, Pellei F., Kriszoszpatisz. Csere: Duvnjak (kapus), Mátyók 1, Pellei K. 1, Hegedűs 1, Somogyi 2, Bozó, Gergelyfi. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Szombathely: Kovács B. – Ekler 1, Szőke, Turnai, Marnitz, Irmes 3, Takács. Csere: Polovic 1, Szabó B. 1, Jovanovic, Sági, Sebestyén. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 9/3.
Ötméteresből: 2/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Turnai.

🗣️ Nyilatkozatok:
Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője: – Úgy álltunk bele ebbe a meccsbe, hogy más eredmény nem születhet, csak szentesi győzelem. Attól féltem, hogy emiatt elviszi a hév a csapatok, ezért próbáltam nyugtatni a fiúkat a kezdés előtt. Miután jól kezdtünk, megnyugodtunk és a forgatókönyvünk szerint folyt a mérkőzés. Megérdemelten nyertük a korrekt, harcos találkozót. Várjuk a sorsunkat, hogy 19 ponttal be tudunk-e kerülni a felsőházba, úgy érzem, hogy mi mindent megtettünk ezért.

Bozó Péter, a Metalcom Szentes játékosa: – Küzdelmes mérkőzésen nyertünk, amelynek jó alapja volt a 3–1-es kezdésünk. Most jön egy kis pihenő számunkra, aztán készülünk az újabb feladatainkra.

✍️ Összefoglaló:
Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés szombathelyi labdaelhozással. Keményen védekezett mindkét csapat, nálunk Meixner Marcellnek két bravúrt is be kellett mutatnia.

Három perc játékot követően Nagy Márton sikeres ötméteresével szereztük meg a vezetést, majd szintén Nagy révén növeltük előnyünket egy kapufás góllal. Vörös Viktor kiváló centerezésének a végén már 3–0 állt az eredményjelzőn, de nyolc másodperccel az első negyed vége előtt Szabó Bence kozmetikázta az eredményt (3–1).

A védekezések kerültek főszerepbe a második negyedben. Feljavultak támadásban a vendégek, azonban megúszásaik közül csak egyet tudtak gólra váltani, míg Nagy Márton kétszer is kizavarta a pókokat a vendégkapuból, így 5–2-es vezetéssel mehettünk a nagyszünetre.

Sokáig nagyon szoros játékot hozott a harmadik negyed, azonban felőröltük ellenfelünket és ezt a nyolc percet nyertük meg összességében a legnagyobb különbséggel, így az utolsó felvonás 9–3-ről indulhatott.

Parádés mérkőzést zártunk a negyedik negyedben 3–3-mal, de a legfontosabb, hogy begyűjtöttek a három pontot, így 19-cel zártuk az alapszakaszt.

📸 Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #avus #szentes #szombathely #vízilabda #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search