Férfi magyar kupa: a Szegedet fogadjuk holnap!…

 In HÍREK

A 9. hely lesz a tét holnap 11 órakor, amikor a Szegedi Vízilabda Egylet érkezik férfi vízilabda-mérkőzésre a magyar kupában a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodába.

A csoportkör első fordulójának első találkozóján az újszegedi sportuszodában már találkoztunk a szegediekkel idén, ahogyan gyakorló mérkőzést is játszottunk velük. A tétmeccsen 14–9-re nyertünk ellenük, többek között fiatal kapusunk, Kovács Kristóf védéseinek is köszönhetően.

Hozzánk hasonlóan a Szegedi VE is tíz mérkőzésen van túl a magyar kupában. Szabó Zoltán vezetőedző tanítványai ezekből hatot nyertek meg. Kétszer legyőzték a Debrecent (9–5, 14–13), míg egyszer a Kaposvárt (14–10), a KSI-t (10–7), a Tatabányát (13–8) és a Pécset (13–9). A Metalcom Szentestől 14–9-re, az OSC-től 17–4-re, a Vasastól 19–7-re, a Miskolctól pedig 11–8-ra kaptak ki. Házi gólkirályuk a kupaküzdelmekben eddig Palotás Gergely, aki 15-ször talált be az ellenfelek hálójába.

Az OB I-ben mindössze két mérkőzésen ugrottak medencébe, ugyanis az elmúlt hétvégi találkozójuk a Kaposvár koronavírusos érintettsége miatt elmaradt, ahogyan ugyanez a sors vár a szombati KSI elleni találkozójukra is.

A Szeged számára a Ferencváros otthonában indult a bajnoki szezon. A címvédő 16–6-os sikert aratott, a Vasas ellen viszont rendkívül kiélezett csatát hozott a szegediek vendégjátéka, ugyanis csak 9–8-ra nyertek az angyalföldiek.

A 11 órakor kezdődő mérkőzésre bejöhetnek szurkolóink, azonban az egész uszoda területén kötelező az orrot és szájat eltakaró szájmaszk viselése, a kihelyezett fertőtlenítők használata, valamint a távolságtartás, minden harmadik széken lehet helyet foglalni a lelátón.

📸 Szokodi László



Source

Start typing and press Enter to search