Vári Attila: Szentesen nagy hagyománya van a vízilabdának…

 In HÍREK

Egy magyar vízilabdázó mindig a legfényesebb éremért ugrik vízbe. A szentesi U15-ös Európa-bajnokságon nincs eredménybéli elvárás a lányok felé a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Vári Attila szerint, akivel válogatottunk első mérkőzése előtt beszélgettünk. Sokkal fontosabb, hogy az elvárható követelményeket végrehajtsák.

– Sportvezetőként egy ilyen nagy esemény melyik napja a legfárasztóbb?
– Akkor jó egy rendezvény, ha vége van és rendben megtartottuk. Nagyon sok rendezvény van a hátunk mögött, amelynek a csapatmunka a sikere, valamint egy olyan helyi segítség, mint ami itt Szentesen van. Ezek mind megvannak és jó a közösség, úgyhogy felkészülten várhatjuk a kezdő sípszót.

– A buborékrendezés gondolom alaposan megnehezítette a szervezést.
– Ami egy nehézsége, hogy nagyon komoly egészségügyi protokollt határoz meg létesítményekre lebontva a Semmelweis Egyetem, és ezek köré kell nekünk mindent megszervezni. Sok rendezvényt csináltam már, vannak automatizmusok, de egy ilyen buboréktornánál le kell ülni és átgondolni, hogy mit hogyan kell tennünk. Van már rutinunk ebben, bár inkább ne lenne, de egy sportolónak, szövetségnek mindig késznek kell lenni a reagálásra. A szentesi már a kilencedik rendezvényünk, az előzőknek a rutinját használjuk fel. A legnagyobb fájdalmunk, hogy szurkolók nélkül kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot, mert biztos vagyok benne, hogy teltházas mérkőzéseket rendezhettünk volna, mert Szentesen nagy hagyománya van a vízilabdának. Sportolóként pedig tudom, hogy ennek mekkora jelentősége van. Most az a lényeg, hogy a lányok nemzetközi szinten megmérethetik magukat.

– Milyen elvárásokat lehet megfogalmazni feléjük?
– Nekem az lesz a jó visszajelzés, ha viszontláthatjuk azokat a követelményeket, amelyeket ilyen korban az edzőkollégák megkövetelnek a fiataloktól. Természetesen egy magyar vízilabdázó mindig a legfényesebb éremért ugrik vízbe, illetve mindenki minket szeretne legyőzni, de itt nem az eredmény számít, hanem hogy ezeket a fiatalokat úgy felkészítsük, hogy pár év múlva odakerülnek a felnőttválogatottba, akkor olyan minőségű játékot mutassanak, hogy akkor olimpiai bajnokok tudjanak lenni.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search