Farkas Sándor: kiváló szakmai munka folyik Szentesen…

 In HÍREK

Szentes térségének országgyűlési képviselőjével a rendezésről, Farkas Sándorral az utánpótlás szerepéről és emlékeiről beszélgettünk a leány U15-ös vízilabda Európa-bajnokság kapcsán.

– Ismerem ezt az érzést, hogy milyen egy ilyen rendezvény megszervezése, mit jelent, hiszen 2015-ben mi rendeztük a kettes fogathajtó világbajnokságot Fábiánsebestyénen és azok az emlékek, történések sok mindenben hasonlítanak szinte minden világeseményhez. Nagyra értékelem, hogy Szentesen is vannak olyan emberek, akik egy ilyen rangos nemzetközi tornát meg tudnak rendezni. Nyilván ennek több alapja van, megvan hozzá az uszoda, a hagyomány, amit itt a vízilabda jelent. Kevés olyan város van Magyarországon, ahol ilyen régi hagyományokra megy vissza a vízilabda és mindkét nemben elsőosztályú a csapata. Szentesnek a nevét két dologról ismerik: a vízilabdáról és a fehér paprikáról. Ez a két dolog viszi a város hírnevét. Ahhoz most az Európa-bajnokság után jóhírünket vigyék, ahhoz arra van szükség, hogy jól érezzék magukat a fiatalok, valamint sikeresek legyenek. Bízom benne, hogy a magyar csapat sikeres lesz itthon, ami kitüntetés és elismerés számukra – kezdte beszélgetésünket.

Farkas Sándor rámutatott arra is, hogy mit jelent a Szentesi Vízilabda Klub számára, hogy Horváth Zsófia és Varga Nóra személyében klubunk két játékosa is lehetőséget kapott az Európa-bajnokságon.

– Az, hogy a két helyi kislány is ott van a válogatottban, azt mutatja, hogy a szentesi utánpótlásban kiváló szakmai felkészítő munka folyik. Rengeteg korosztályos csapata van a klubnak, amelyek rendszerint nagyon sikeresek. Szentes egy utánpótlásbázis, az pedig hab a tortán, hogy a felnőtt női- férficsapat az OB I.-ben szerepel. Arról ne is beszélve, hogy mennyi fiatal tanul meg itt úszni, vízilabdázni, valamint megtapasztalják a közösségi munkát, az egymásért való küzdelmet, kitartást. Szoktuk mondani, hogy a sport önmagában kevés, de Szentesen a tanulás is adott. Nagyon örülök, hogy itt van ez az Európa-bajnokság, csak azt sajnálom, hogy a nézők nem láthatják élőben – fejezte ki örömét.

A szentesiek már többször megmutatták, hogy mit jelent a számukra, egy-egy ide szervezett válogatott mérkőzésen fantasztikus hangulatot teremtettek. Ennek régi hagyománya van már.

– A 70’-es, 80’-as évekre emlékszem, amikor a frissen megépült 33-as medence köré egy olyan szurkolótábor jött létre, akik a mai napig kijárnak meccsekre. Szentesen az emberek sajátjuknak érzik a vízilabdát, bár ezen a szinten egy negatív megjegyzésem van. A járvány ellenére nagyon fontos lett volna, ha a sportágak támogatása megmaradhatott volna a korábbi szinten. Sajnos ezt a büdzsét a város vezetői megfaragták ebben az évben, ezt nem is értem, de ettől eltekintve ezt a nagyszerű rendezvényt jelentős részben Magyar Vízilabda-szövetség finanszírozza és támogatja – zárta beszélgetésünket Farkas Sándor.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search