XVIII. Diapolo Kupa: jár a dicséret a szentesi fiataloknak…

 In HÍREK
👏

Az elmúlt hétvégén tehetséges és fiatal leány vízilabdázókkal népesült be a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, mivel a XVIII. Diapolo Kupán vettek részt. Klubunk egy rendkívül alacsony átlagéletkorú csapattal tizenkét hasznos mérkőzést játszott le.

– A nyári alapozás közepén járunk, így a hétvégi mérkőzések picit megszakították a felkészülési időszak monotonitását – árulta el a Szentesi Vízilabda Klub női csapatainak vezetőedzője, Matajsz Márk.

– A két hétvége alatt összesen tizenkét mérkőzést játszottunk az U17-es Európa-bajnokságra készülő francia, szerb és román válogatottal, de vendégül láttuk az Egert is. A nemzeti csapatok már egészen más szinten mozognak, hiszen ők az Eb-re időzítik a formájukat. Mi az országos gyermek-, illetve serdülőcsapatunkban játszó lányokkal álltunk fel, vagyis 13–16 évesek alkották a meccskeretünket – folytatta.

Leány utánpótlás együtteseink napi két edzéssel készülnek a bajnoki nyitányra, jelenleg még a tréningeken a fizikális felkészítésen van a hangsúly.

A Diapolo Kupa első hétvégéjén hat meccsünkből ötöt megnyertünk, mindössze Szerbiától szenvedtünk vereséget. A második felvonás hat meccséből kettőt veszítettünk el, de ugyanennyit megnyertünk, valamint két mérkőzésünk döntetlennel zárult.

– Minden dicséretet megérdemelnek a lányok a Diapolo Kupán nyújtott teljesítményükért, hiszen három nap alatt lejátszani hat meccset rendkívül fárasztó. Ezt ők két hétvégén is megcsinálták, összességében pedig hasznos gyakorló mérkőzéseken vagyunk túl – zárta beszámolóját Matajsz Márk.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search