Férfi OB I.: jó támadójátékkal kezdtük a szezont…

 In HÍREK
👏

A 2️⃣. forduló mérkőzésével kezdtük el a 🤽‍♂️ férfi vízilabda OB I. küzdelmeit. 4️⃣ játékosunkat nélkülözve, 23–13-as vereséget szenvedtünk az OSC otthonában. ⏰ Szerdán 19 órakor a 🆚 BVSC-t fogadjuk az első fordulóból elhalasztott találkozón.

OSC 🆚 Metalcom Szentes 23–13 (7–3, 6–4, 4–4, 6–2)
Férfi vízilabda OB I., 2. forduló. Budapest, Nyéki Imre uszoda, 200 néző. Vezette: Bereczki, Tordai.
OSC: Lévai – Manhercz K. 6, Salamon 4, Csacsovszky E. 2, Burián 4, Bundschuh, Hárai. Csere: Aranyi, Várnai, Veress, Tóth M. 2, Vigvári Vi. 4, Sziládi 1. Vezetőedző: Varga Dániel.
Metalcom Szentes: Kovács K. – Kókai 1, Pellei K. 2, Lajkó 2, Chilkó, Garancsy 2, Kátai-Benedek 1. Csere: Pászti (kapus), Mátyók, Bozó 2, Hegedűs 3, Hornyák, Kürti-Szabó M., Takács J. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 12/8, ill. 11/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Várnai.

Összefoglaló:
✍️ Mivel az első fordulós mérkőzésünket a BVSC kérésére jövő szerda 19 órára halasztottuk, így ma az OSC otthonában indítottuk a 2021–2022-es idényt. Négy alapemberünk hiányzott. Vörös Viktornak és Somogyi Balázsnak vezetőedzőnk szavazott pihenőt, míg Meixner Marcellnek a bajnoki előtti utolsó edzésen eltört az ujja, Pellei Frank pedig bordazúzódás után gyógyul.

Jó mérkőzést játszottunk az előző bajnoki idény döntősének otthonában. Öt perc játék után 3–3 állt az eredményjelzőn, majd egy négy–nullás hazai sorozatnak köszönhetően kinyílt az olló a csapatok között.

A gólgazdag második negyedet két góllal vesztettük el, majd a harmadikban kiválóan tartottuk magunkat, így még 15–11 is állt az eredményjelzőn. A végén megérdemelt sikerét tízgólos különbségűre növelte az OSC friss olimpiai bronzérmésének, Manhercz Krisztiánnak a hathatós segítségével.

🗓️⏰ A jövő héten két mérkőzés is vár ránk. Szerdán 19 órától a bajnokságban látjuk vendégül a BVSC-t, majd vasárnap 18 órára Miskolcra utazunk a magyar kupa nyolcaddöntőjének első összecsapására.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Gratulálok az OSC megérdemelt győzelméhez. Nekünk nem ők a valós ellenfeleink, számunkra ez egy kiváló felhozó mérkőzés volt. Nagyon örülök, hogy ilyen sok gólt lőttünk, biztos vagyok benne, hogy mindig nem kap majd ennyi gólt a hazai csapat. Mi is sokat kaptunk, viszont az biztató, hogy sok hiányzónk ellenére tizenháromszor betaláltunk, mert az előző idényben csak hatszor sikerült itt. A harmadik negyedben még 15–11 állt az eredményjelzőn. A záró nyolc percben fiatalabb kapusunk, Pászti Benedek is lehetőséget kapott, mindenképpen akartam, ha már eljött velünk, védjen legalább egy negyedet. A támadójátékunkkal maximálisan elégedett vagyok, a védekezésünkre viszont a végén nem maradt elég energiánk. Két új játékosunk is nagyon jó teljesítménnyel mutatkozott be szentesi sapkában.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search