Chilkó Márton: győzelemmel szeretnénk továbbjutni…

 In HÍREK
🤽‍♂️🇭🇺🏆

Csapatunk egyik nyári érkezőjével, 🤽‍♂️ Chilkó Mártonnal beszélgettünk az eddigi mérkőzésekről, valamint a ⏰ szerdán 19 órakor kezdődő 🆚 Miskolc elleni kupa-nyolcaddöntő visszavágójáról, valamint az első, idegenbeli találkozóról.

🗣️💬 – Mennyire jött jól a másfél hét felkészülés a kupavisszavágóra?
– Ugyanúgy készültünk, mint addig, de azért a szegedi bajnoki után a két nap pihenő nagyon jól jött, mert egymás után jöttek a mérkőzések.

– Milyennek értékeled az eddigi mérkőzéseinket?
– Felemás az eddigi játékunk képe, hiszen voltak olyan összecsapásaink, amelyek kifejezetten jól sikerültek, a BVSC elleni pedig szinte tökéletesen. Az OSC ellen a támadásainkkal lehettünk elégedettek, míg Miskolcon a védekezésünkkel, a BVSC ellen pedig elöl és hátul is jól vízilabdáztunk, ezt kellene megtartanunk.

– Szerdán 19 órakor jön a Miskolc elleni kupavisszavágó itthon. Az első meccset idegenben nyertük meg 7–5-re, mit kell abból a mérkőzésből átmentenünk?
– Aki nem látta a meccset, annak fals képet adhat a végeredmény, mert sok ziccert kihagytunk, de kapusunk, Kovács Kristóf kiválóan védett. Attól függetlenül, hogy nyertünk idegenben, itthon is ez a célunk mindenképpen, mert tovább szeretnénk jutni.

– Most is egy olyan kevésgólos találkozóra számítasz, mint idegenben?
– Azt szeretnénk, ha ismét a védelmek kerülnének előtérbe. Az az igazi vízilabda, amikor a védelmek jól működnek. Megkönnyítjük azzal a dolgunkat, ha jól védekezünk, mert elöl tudunk akkor hozzátenni pluszt a támadásainkba. Plusz a jó védekezésünk elbizonytalaníthatja az ellenfél támadóit. Szóval a lényeg, hogy a védekezésünk legyen rendben. A támadójáték a Szeged elleni meccset kivéve jól működött, akkor egy picit elbizonytalanodtunk és emiatt kialakult egy nagyobb különbség. De ez csak egy részlete volt a mérkőzésnek, de mindenképpen intőjel számunkra.

– Milyenek az eddigi tapasztalataid Szentesen?
– Teljesen pozitív az első pár hónap alapján a csapattársakat és az edzői stábot illetően is. Nagyon jól érzem magam Szentesen, én is egyre magabiztosabb vagyok, ahogy telik az idő. Bele kell jönni még a meccsek ritmusába, de egyre jobb lesz, bízom benne. Hamarosan egymás után nyolc fontos mérkőzésünk lesz, amikor folyamatosan hozzánk hasonló játékerejű csapatokkal találkozunk, remélem minél több pontot gyűjtünk majd ezeken.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search