Magyar Kupa: továbbjutással felérő vereség…

 In HÍREK
🤽‍♂️🇭🇺🏆

Bár 8–7-es vereséget szenvedtünk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján hazai medencében, idegenbeli 7–5-ös sikerünknek köszönhetően 13–12-es összesítéssel továbbjutottunk a legjobb nyolc közé, ahol a Szolnoki Dózsa lesz az ellenfelünk.

Metalcom Szentes 🆚 Miskolc 7–8 (1–2, 3–4, 2–1, 1–1)
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József sportuszoda, 120 néző. Vezette: Kovács S., Homonnai.
Metalcom Szentes: Kovács K. – Kókai, Mátyók 2, Pellei K., Lajkó 1, Bozó, Chilkó 1. Csere: Hegedűs, Hornyák 1, Pellei F. 1, Somogyi, Garancsy 1, Kürti-Szabó M. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Miskolc: Hoferica – Sélley Rauscher 1, Seman, Böröczky, Várkonyi 2, Vismeg Zs., Biros B. 3. Csere: Nagy N., Krasznai 1, Tanczer, Vismeg B., Tőzsér, Sisán 1. Vezetőedző: Kiss István.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 10/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Gratulálok a Miskolcnak! Ennek a mérkőzésnek az idegenbeli győzelem jelentette a lélektanát, így nekik semmi vesztenivalójuk nem volt, amivel éltek. Sokkal jobban játszott ma a Miskolc, mint az első mérkőzésen. A saját csapatom teljesítményével nagyon elégedetlen vagyok. Akartunk, de a kétgólos előny nem biztos, hogy jó volt nekünk. Nem taktikáztunk, de ennek tükrében azt hiheti az ember, itthon behúzzuk valahogy a győzelmet. Ez viszont nem sikerült. Sajnos úgy érzem, elvesztettük a fonalat támadásban. A bajnokság kezdetén nagyon jól lőttünk, kihasználtuk az emberelőnyeinket, két-három meccs óta viszont valami megszakadt. Tele vagyunk sérültekkel és betegekkel is, de vissza kell találnunk a helyes útra. A helyzeteink megvannak, de kihagyjuk őket. Itthon tudnunk kell tíz gólt lőni. Úgy érzem, hogy a mai teljesítmény a bajnokságban hasonló erejű csapatok ellen, mint a Szentes, kevés lesz. Összességében a továbbjutásnak nagyon örülünk, mert régen járt már a szentesi férficsapat a legjobb nyolc között a kupában.

Összefoglaló:
✍️ Miskolci 7–5-ös sikerünk után kétgólos előnyről várhattuk a magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját. Rosszul kezdtük a mérkőzést. Nehezen alakítottuk ki lehetőségeinket támadásban, míg a vendégek többször lőhettek tisztán. Az idő előrehaladtával talált magára egyre inkább védelmünk, amely mögött az első két negyedben Kovács Kristóf ihletett formában védett.

Tizenkét perc játék után már 1–5 állt az eredményjelzőn. Szerencsére a fordulásig a négygólos hátrányunkat sikerült megfelezni, a harmadik negyed így 4–6-ról indult.
A nagyszünet után hetven másodperc alatt esett egy-egy gól mindkét oldalon, ezután viszont beragadt az eredményjelzőn az 5–7-es állás. Öt másodperccel a negyed vége előtt ötmétereshez jutottunk, amit Hornyák Olivér váltott gólra.

A záró nyolc perc már nem hozott gólesőt, annál nagyobb izgalmakat viszont igen. A negyed elején a vendégek egyik legjobbja, Biros Barnabás talált be, így idegenben lőtt több góllal a Miskolc állt továbbjutásra. Kettő perc és harminckét másodperccel a mérkőzés vége előtt jött Mátyók bombagólja, ami utólag a végeredményt állította be. Fel-le úszások, védések itt is, ott is, kiélezett csata végén végül kétgólos előnyünkből egyet sikerült megtartanunk.

🔜🗓️ A negyeddöntőben a Szolnokkal találkozunk október közepén.

📸 Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #miskolc #vízilabda #benu #magyarkupa #tippmix #hajráSzentes



Source

Start typing and press Enter to search