Rég volt már ilyen jó játékosállománya a Szentesi VK-nak…

 In HÍREK

Az őszi idény után, a tavaszi rajt előtt Oltyán Gyulával, klubunk leány gyermekcsapatának vezetőedzőjével beszélgettünk.

– Remek őszt produkáltatok a csapatoddal. Akárcsak a KSI, 21 pontot gyűjtöttetek és megosztva az első helyen álltok. Hogyan értékeled a szezon első felét?
– Nem kell még ünnepelnünk, de mindenképpen örömteli, hogy ilyen jól állunk. A BVSC és a KSI kiváló játékerőt képvisel a Keleti csoportban, ahol játszunk, de az egri utánpótlásnevelés is nagy múltra tekint vissza. Vakon ugrottunk bele a szezonba, hiszen nem láttuk, hogy a feljövők után milyen erőviszonyok fogadnak majd bennünket. Másrészt vannak mozgások, átiratkoznak másik iskolába, ez a fővárosi csapatoknál pláne igaz lehet. Legutóbb az OSC-ből igazolt át a KSI-hez Tóth Andrea, aki jónéhány gyereket vitt magával.

– Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi idénynek?
– Ha végeztünk a Keleti csoportban, akkor a másik csoport legjobbjai jöhetnek majd szembe. Ez lesz majd az igazi megmérettetés erős ellenfelek ellen. Természetesen nem tudjuk még, hogy hol végzünk az alapszakaszban, de a csúcs felé törekszünk. A legfontosabb azonban a gyermek- és serdülő korosztálynál is, hogy a képzést megkapják a gyerekek éremtől függetlenül. A bajnokság arra jó ebben, hogy egyfajta dolgozat legyen, ami megmutatja, hol tartunk a munkában.

– A gyermek korosztály az élen áll a tabellán megosztva, míg az ifjúságiak a második, a serdülők a harmadik pozícióban. Ezek a részeredmények fényes jövőt jósolhatnak.
– Nagyon bízom ebben, mert sok ügyes lányunk van, akik olyan testi adottságokkal rendelkeznek, amelyek sok poszton elengedhetetlenek. Szeretném, ha kiforrnák magukat, rég volt már ilyen jó játékosállománya a Szentesnek mennyiségileg és minőségileg egyaránt. Példaértékű, ahogy a 2007-esek dolgoznak. Nagyon jót tett az utánpótlásnevelésünknek, hogy lányvonalon bekerült közénk a serdülő edzőjeként Brávik Fruzsina. Egységesen dolgozunk, ami pozitívan rányomja a bélyegét a minőségre. Amennyiben tudunk még tovább fejlődni, gyönyörű jövő előtt állhat a szentesi utánpótlásműhely.

📸 Vidovics Ferenc
#szentesivízilabdaklub #vízilabda #utánpótlás #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search