Férfi OB I.: problémáink voltak a védekezéssel…

 In HÍREK

Nem sikerült itthon tartanunk a három pontot a megyei rangadón, az E.ON férfi vízilabda OB I. 16. fordulójában 11–7-re nyert a Szeged Szentesen.

Metalcom Szentes 🆚 Szegedi VE 7–11 (1–4, 3–4, 1–1, 2–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 16. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 220 néző. Vezette: Rubos, ifj. Kenéz.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Lajkó 1, Bozó, Chilkó, Hegedűs 2, Pellei F. Csere: Kovács K. (kapus), Mátyók, Soleimanipak 1, Garancsy 2, Hornyák 1, Kürti-Szabó M., Takács J. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Szegedi VE: Gyapjas B. – Sánta, Bóbis 4, Horváth Zs., Kürti 2, Hajdu, Lakatos 3. Csere: Kardos, Tóth Gy., Pörge 2, Baj, Leinweber, Vékony. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/5.
Ötméteresből: -, ill. 2/2.
Kipontozódott: Kókai, Hegedűs.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Sajnos megérdemelten nyert a Szeged. Azt csinálták a vendégek, amit tudnak. Kinyíltunk, passzoltak a centernek, összeszedtük a kiállítást, az emberelőnyt pedig gólra váltották. Öt átlövésgólt kaptunk a rövidbe, pedig megbeszéltük, hogy ide tilos. Annyi tartalék jelenleg nincs a bennünk, hogy itthon tizenegy gólt kapva is nyerjünk. A legnagyobb probléma, hogy nem tudtunk váltani, végig az történt a medencében, amit a Szeged akart. Négy labdánk is a gólvonalra pattant a kapufáról, ami abszolút szerencse kérdése. Végre nem kellett gondolkodnom, hogy kit írok be a jegyzőkönyvbe, megvoltunk tizennégyen. A stabilitásunkat mindig a védekezésünk adta eddig, idén viszont elsősorban hátul vannak problémáink. Itt mindenképpen jobban kell játszanunk a közeljövőben.

Összefoglaló:
✍️ Nagyjából két perc játékot követően már 0–2 állt az eredményjelzőn. Meggyűlt a bajunk Bóbis Botonddal, tíz perc alatt öt szegedi találatból négyet ő jegyzett. 5–1-es hátrányból kellett menedzselnünk a megyei rangadó folytatását.

A második negyed derekán 3–6-nál kétszer is emberelőnybe kerültünk, azonban nem sikerült kihasználnunk.

Sajnos jól sáfárkodtak a vendégek az emberelőnyös játékukkal, miközben nekünk a kapufákkal is meggyűlt a gondunk. A harmadik negyed derekán megszerezte első szentesi gólját frissen igazolt kanadai válogatott játékosunk, Aria Soleimanipak. A 23 éves vízilabdázóval a szezon végéig állapodtunk meg. Meixnert Kovács váltotta a kapunkban, aki több szép védést is bemutatott, valamint labdaszerzésekben is jeleskedett.

A negyedik negyed elején 6–9-re zárkóztunk fel, majd két szegedi találat után Hornyák Olivér gólja zárta a találkozót.

ℹ️ Pellei Csaba tanítványaira legközelebb február másodikán 20 órától vár mérkőzés a Vasas otthonában.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #szeged #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search