Férfi OB I.: alkalmasak vagyunk rá, hogy elinduljunk felfelé…

 In HÍREK
🤽‍♂️

Hosszú, tizenhárom mérkőzéses sorozatunk szakadt meg Miskolcon, miután 7–7-es döntetlennel sikerült pontot szereznünk.

Miskolc 🆚 Metalcom Szentes 7–7 (2–3, 1–1, 3–2, 1–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., 22. forduló. Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 150 néző. Vezette: Füzesi, Kollár.
Miskolc: Hoferica (5 védés, 42%) – Tőzsér, Krasznai 2, Sélley Rauscher, Seman 1, Vismeg Zs., Biros B. 2. Csere: Nagy N., Böröczky, Tanczer, Várkonyi 2. Vezetőedző: Vidumanszky László.
Metalcom Szentes: Meixner (15 védés, 68%) – Mátyók, Chilkó, Garancsy 1, Hegedűs 2, Pellei F., Takács J. 2. Csere: Kókai, Pellei K. 2, Bozó, Hornyák, Somogyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 9/3.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Biros B., ill. Pellei F., Somogyi.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Szilágyi Péter: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan egy olyan csapatnak szükséges, amelynek komoly céljai vannak. Összeszedetten vízilabdáztunk, de néhány hibát azért vétettünk, emiatt nem nyertünk. Mindenképpen kiemelendő kapusunk, Meixner Marcell teljesítménye, aki nagy támogatást nyújtott védéseivel a védelmünknek. Bár idegenben pontot szereztünk, edzőként jó volt látni, hogy szomorúan jöttek ki a fiúk a vízből egy ilyen eredmény után. Erre a mentalitásra és játékra építkezhetünk a hátralévő meccseinken. A döntetlennel járó egy-egy pont egyik félt sem viszi közelebb a céljaihoz, de rólunk ezzel lehullhatnak a görcsök és elindulhatunk felfelé, hiszen tizenhárom mérkőzés után szerzett ismét pontot a csapatunk. Megmutattuk, hogy ez a Metalcom Szentes nem a bajnokság leggyengébbje még akkor sem, ha jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán. Alkalmasak vagyunk arra, hogy elinduljunk felfelé és elérjük a kitűzött célunkat.

Összefoglaló:
✍️ Kellemes emlékekkel érkezhettünk Miskolcra, hiszen legutóbbi két találkozónk nem szenvedtük itt vereséget. 2020. decemberi bajnokinkon 11–11-es döntetlent játszottunk, míg a magyar kupa nyolcaddöntőjében 2021 őszén 7–5-re nyertünk itt.

Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Hegedűs Bence hozta el a labdát az első ráúszásból, majd szerezte meg néhány másodperccel később az első találatunkat. Takács János a negyed derekán centerből növelte az előnyünket, majd egy támadással később Garancsy András értékesített egy büntetőt. Négy és fél perc elteltével így 3–0-ra vezettünk idegenben. Természetesen a hazaiak sem tétlenkedtek, még az első negyed vége előtt két gólt ledolgoztak hátrányukból, majd a második negyed elején kiegyenlítettek.

3–3 után szerencsére gyorsan válaszolt Pellei Kristóf, 3–4. Ezt követőe viszont hosszabb gólcsend jött mindkét oldalon. Működtek a blokkjaink, Meixner is rendszerint hárítani tudott. Volt dolga rendesen kapusunknak, az egész mérkőzés során tízszer többször lőttek kapura a hazaiak, mint mi.

A harmadik negyed derekán fordított a Miskolc, 5–4-nél és 6–5-nél is Vidumanszky László tanítványai jártak előrébb. A záró nyolc perc 6–6-ról indult. 1:48-cal a vége előtt visszavettük a vezetést egy sikeresen megjátszott emberelőny végén Hegedűs révén, azonban a huszonöt másodperccel a vége előtt Krasznai mentett pontot a hazaiaknak.

ℹ️ A következő fordulóban végre itthon ugorhatunk medencébe. ⏰ Jövő szombaton 18 órára az 🆚 UVSE érkezik Szentesre.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #miskolc #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search