Izgatottan várjuk a mindent eldöntő mérkőzést…

 In HÍREK
🤽‍♀️🔥👏🥳

Bajnoki döntővel felérő mérkőzés vár vasárnap ⏰ 17 órától hazai környezetben a gyermekbajnokságban leánycsapatunkra. 🔴🔵 A Prointerier Yordo Szentes amennyiben legyőzi az 🆚 UVSE-t a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában, bajnoki címet ünnepelhet. 🗣️💬 Ennek apropóján a lányok vezetőedzőjével, Oltyán Gyulával beszélgettünk. ✍️

– Gyönyörű szezont futtok, ami vasárnap este csúcsosodhat ki egy győzelemmel. Milyen a hangulat az öltözőben?
– Mindenki nagyon izgatott, de jókedvű. A csapat egyik fele a serdülőkkel Görögországban járt edzőtáborban, míg a másik a szerbiai Óbecsén töltött néhány napot. Elemezzük a meccseket, tanulmányozzuk az UVSE játékát, hogy milyen megoldásokkal kell előrukkolnunk a meccsen.

– Milyen mérkőzésre számítasz?
– Itthon még nehezebb találkozó várhat ránk, hiszen vérszemet kaphattak az újpestiek, hogy akadt egy kihívójuk az aranyéremért. Rengeteg múlhat azon, hogy milyen százalékban értékesítjük a gólhelyzeteinket, mennyire izgulnak majd a lányok. Márciusban a fővárosban többször hibáztunk olyan szituációban, amelyet egy másik meccsen biztos kézzel értékesítettünk volna.

– Akár arany-, akár ezüstérem kerül a lányok nyakába, ezt a szezont már óriási sikerként könyvelheti el ez a korosztály. Mi az, ami leginkább sikerre vezette a csapatot?
– Az, hogy előnyükre vált, hogy mindig idősebbek között játszottak. Az előző idényben is a 2006-osok között játszottunk 2007-es születésű kerettel. Fiatalabbként erősebbek között vízilabdáztak, megedződtek és sok rutint szereztek az idősebbek között.

– Mit jelent a jövő szempontjából, hogy ilyen nagyszerűen szerepel a leány utánpótlás Szentesen?
– Ebből a korosztályból ami előremutató, hogy van négy-öt olyan játékosunk, akik már a felnőttcsapatban is többször megmutatták magukat. Rajtuk kívül többen játszanak rendszeresen a serdülő- és az ifjúságicsapatban is, ami szintén jó alap. Magas lesz a mérce a következő években, de mindenképpen jó mintaként és példaként szolgálnak a lányok.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #prointerier #yordo #szentes #uvse #vízilabda #utánpótlás #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search