Átléptük a mélypontot és megnyertük a bajnokságot…

 In HÍREK
👏😍🥳

Heroikus küzdelem végén büntetőkkel győzte le az UVSE-t gyermekcsapatunk az utolsó bajnoki fordulóban. 🥇🏆 Ezzel pedig a Prointerier Yordo Szentes fiatal tehetségeinek nyakába került az aranyérem. A győzelem kapcsán a sikercsapat vezetőedzőjével, Oltyán Gyulával beszélgettünk. 🗣️💬✍️

– Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottál?
– Nem is tudom, milyenre számítottam. Az viszont biztos, hogy záráshoz méltó, színvonalas bajnoki rangadót játszottunk az UVSE-vel. Sok izgalom, öröm és feszültség jellemezte a meccset, ráadásul rengetegen kijöttek szurkolni nekünk. Rangos eseménnyé nőtte ki magát a mérkőzés. Picit tartottam tőle, hiszen ennyi ember előtt még nem játszottak a lányok. Úgy döntöttünk, hogy bemutatás ne legyen, nehogy rosszul hasson rájuk, hiszen ezeket az újdonságokat akár még teherként is megélhetik. Emlékszem olyan bajnoki döntőre, amelyet úgy vesztett el a csapatom, hogy jobb volt, de a szurkolástól nem hallották a tanácsaim és megilletődtek. Utólag elmondhatjuk, pozitívan hatottak a körülmények a lányokra.

– A mérkőzésről mit gondolsz?
– Kiválóan kezdtünk, amit az eredményjelző is tökéletesen szemléltetett egy negyed után, hiszen 4–2-re vezettünk. A második negyedben gödörbe kerültünk, így a nagyszünetben 5–4-nél a vendégeknél volt az előny. A nagyszünet végén odajött a lányokhoz Brávik Fruzsi, akire az eredményei miatt felnéznek a fiatalok. Mondta, hogy az erre a meccsre szóló mélypontot ezzel letudtuk, nyugodjanak meg, nem lesz több. Ez láthatóan jól hatott a csapatra.

– Az, hogy büntetőpárbaj döntött, mindent elmond ennek a két csapatnak a versenyfutásáról. Mi járt a fejedben, miközben a parton ültél és vártad a végét?
– Igazságos döntetlen született, mindkét fél nagyon akart és hatalmasat küzdött az utolsó másodpercig. Ebben a korosztályban még nem a bajnoki cím a legfontosabb, hanem a hasznos munkával eltöltött évek. Az aranyérem megerősítés, hogy jól dolgoztunk. Egy olyan országban, ahol ilyen szintű a vízilabda, a második hely is óriási dolog. Mi járt a fejemben? Teljesen nyugodt voltam, ha a második helyen végzünk, akkor is nagyon szerettem volna a csapatot.

– Miután megnyertétek a mérkőzést és a bajnokságot, úsztatok az örömben és a vízben. Mikor ugrottál utoljára medencébe ruhában?
– Két évvel ez előtt a Margitszigeten. Jól emlékszem rá, hiszen éppen a születésnapomon történt. Bajnok lett a serdülőcsapatunk, az aranyérem fényét pedig emelte, hogy az általam nagyra becsült Áts Bertalan ült a hazaiak kispadján.

– Sikerült megünnepelni a vasárnap esti győzelmet?
– Igen, a szülők szerveztek egy kis ünneplést. Rengeteget köszönhetünk nekik, ahogyan a klubnak is, hogy mindenben támogattak bennünket. Büszke vagyok az edzői stábunkra is a játékosok mellett, mert ezt a gyönyörű sikert közösen értük el. A serdülő- és ifjúsági korosztálynak még hátravan a májusi nyolcas döntő, majd ezeket követően tartunk egy nagyobb, közös ünneplést, évzárót.

🤽‍♂️ A bajnokcsapat névsora: Kocych Hanna, Nagy Laura, Udvardi Luca Patrícia, Dömsödi Döniz, Mácsai Kincső, Arató Lili, Matajsz Janka, Horváth Zsófi, Horváth Luca, Szűcs Hanna, Versegi Mimi, Nagy Adél, Furák-Szabovik Tessza, Varga Nóra, Szabó Anna Zorka, Bába Petra, Szalai Sára, Kerekes Lilla. Edzők: Oltyán Gyula, Brávik Fruzsina, Matajsz Márk.

Prointerier Yordo Szentes 🆚 UVSE 8–8 (4–2, 0–3, 3–1, 1–2, 3–1) – ötméteresekkel: 11–9
Leány vízilabda, gyermekbajnokság, felsőházi rájátszás, 8. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Tóth S., Ádám F.
Prointerier Yordo Szentes: Varga N. – Mácsai K., Matajsz J. 3, Horváth Zs. 2, Horváth L. 4, Versegi 2, Nagy A. Csere: Dömsödi, Arató. Vezetőedző: Oltyán Gyula.
UVSE: Balázs E. – Drávucz M., Szentpáli 2, Rohály, Keszthelyi S. 4, Binder, Tiba 3. Csere: Klemm, Tóth F., Komlós, Hetzl, Fuchs. Vezetőedző: Csicsáky Vince.
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 9/1.
Ötméteresből: 10/9, ill. 4/1.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesvízilabdaklub #prointerier #yordo #szentes #uvse #utánpótlás #vízilabda #magyarbajnokság #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search